Ovo su najbolje hidratantne kreme za svaki tip kože

Foto: hr.iherb.com/niche-beauty.com/amazon.de/dm.hr/

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NE MORATE potrošiti hrpu novca za hidratantne kreme. Na tržištu postoji mnogo vrhunskih hidratantnih krema za lice po visokim, ali i pristupačnijim cijenama.

Stručnjaci Elaine F. Kung, dermatologinja u Future Bright Dermatology, i Jennifer Hurtikant, voditeljica znanosti za Prime Matter Labs, za portal Real Simpe otkrile su najbolje hidratantne kreme.

Najbolja tonirana hidratantna krema: L'Oréal Paris True Match Lumi Glotion

L'Oréal True Match, cijena je 36.99 € (278.7 kn)

Ako tražite dnevnu hidratantnu kremu koja ide dalje od hidratacije i čini vašu kožu sjajnom, ovo je proizvod za vas. Ima prozirnu nijansu koja vam pomaže ujednačiti ton kože, ali, što je još važnije, sadrži čestice koje suptilno svjetlucaju i vašu kožu čine prirodno sjajnom. Možete je nanijeti na cijelo lice za cjelokupan sjaj ili na ciljane zone (kao što su jagodice) kao nježni highlighter.

Najbolja hidratantna krema za suhu kožu: Weleda Skin Food originalna ultrabogata krema

Skin Food krema za njegu suhe kože, 75 ml, cijena je 9.01 € (67.89 kn)

Ova drogerijska krema postoji već gotovo 100 godina, a mnogi ljudi govore o njezinoj izvrsnosti u hidrataciji izrazito suhe kože. Razlikuje se od mnogih drugih hidratantnih krema po tome što sadrži samo prirodne ekstrakte za hidrataciju umjesto sintetičkih spojeva. Naći ćete sastojke poput bademovog ulja, glicerina, lanolina, pčelinjeg voska, nevena, kamilice i ekstrakta maćuhice. 

Najbolja hidratantna krema za masnu kožu: Neutrogena Hydro Boost hidratantni vodeni gel s hijaluronskom kiselinom

Hydro Boost hidratantni gel za lice, 50 ml, cijena je 15.12 € (113.92 kn)

Ako imate masnu kožu, hidratantna krema u gelu odlična je opcija koja neće ostaviti vašu kožu masnom. A Neutrogenin Hydro Boost Water Gel je možda jedna od najlakših opcija koje se najbrže upijaju. Ključni sastojak je hijaluronska kiselina, koja uzima vlagu iz zraka i koristi je za hidrataciju kože. Ova ljekarnička hidratantna krema također ima dimetikon u svojoj formuli, koji ostavlja vašu kožu iznimno glatkom.

Najbolja hidratantna krema za osjetljivu kožu: Burt's Bees Sensitive dnevna hidratantna krema

Burt's Bees, cijena je 18.89 € (142.33 kn)

Postoji razlog zbog kojeg ova hidratantna krema Burt's Bees ima riječ "umirujuće" u svom nazivu; mješavina Aloe, rižinog mlijeka i meda umiruje nadraženu kožu i smanjuje crvenilo. Ali ostatak formule bez mirisa također je idealan za osjetljivu kožu, sastavljen od 98.6 posto sastojaka prirodnog podrijetla, uključujući Aloe veru, skvalen, hijaluronsku kiselinu i ceramide.

Najbolja hidratantna krema za zrelu kožu: Olay Regenerist krema za mikro oblikovanje

Olay Regenerist Micro-Sculpting, cijena je 53.18 € (400.68 kn)

Jedan od Olayevih najpoznatijih proizvoda Micro-Sculpting Cream također je učinkovita u smanjenju pojave bora. Zahvaljujući mješavini niacinamida, koji je oblik vitamina B3, može smanjiti bore i amino-peptida, koji pomažu vratiti čvrstoću i elastičnost kože. 

Najbolja prirodna hidratantna krema: Honest Beauty hidrogel krema

Hydrogel krema, 50 ml, cijena je 25 € (188.36 kn)

Na neki način Honest Beauty Hydrogel Cream je i gel i krema, kombinira najbolje od oba svijeta. Ova krema se tako brzo upija i tako je lagana da je gotovo poput gela. Ono po čemu se ovaj proizvod ističe, osim popisa potpuno prirodnih sastojaka, jest njegova dvostruka doza hijaluronske kiseline. Prema brendu, ova formula uključuje hijaluronsku kiselinu u dvije različite molekularne težine dizajnirane da pomognu vezati i zadržati vlagu u različitim slojevima kože.

Najbolja povoljna hidratantna krema: Vanicream hidratantna krema za osjetljivu kožu

Vanicream, cijena je 28.22 € (212.62 kn)

Ova gusta hidratantna krema iz Vanicreama sigurno će obaviti posao. Ako imate jako suhu kožu bilo gdje na tijelu, odmah nanesite ovu kremu za duboko olakšanje. Ono što je impresivno jest da to radi bez ikakvih dodataka. Popis sastojaka prilično je kratak, sa samo jednim glavnim hidratantnim sastojkom, petrolatumom ili vazelinom. Nije baš kao da razmazujete vazelinom cijelo lice jer postoji nekoliko drugih sastojaka koji je čine malo sličnijom losionu nego gelu. No dosta je gusta, ali ne i masna.