Ovo su neki od najpopularnijih parfema 90-ih. Jeste li ih imali?

Foto: Shutterstock/Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZASIGURNO jedan od najpoznatijih parfema u devedesetima bio je CK One. Gotovo da nema osobe koja ga nije posjedovala. Calvin Klein je tada kreirao i druge popularne mirise koji su obilježili to razdoblje. No, nije samo Calvin Klein dominirao scenom - i drugi brendovi su lansirali mirise koji su i danas popularni.

U ovom tekstu izdvajamo nekoliko legendarnih parfema. Najbolje od svega je to što se mnogi od njih još uvijek mogu kupiti, što vam omogućava da i danas uživate u klasičnim mirisima koji su bili iznimno popularni tijekom devedesetih.

Calvin Klein CK One

Lansiran 1994. godine, CK One je brzo postao revolucionaran u svijetu parfema. Bio je to jedan od prvih uniseks parfema dostupnih široj javnosti, što je tada bio relativno nov koncept. Parfem je dizajniran da odražava duh mladih iz devedesetih, posebno onih vezanih uz grunge pokret, kombinirajući svježe i čiste mirisne note koje su odgovarale i muškarcima i ženama.

Calvin Klein CK One, poklon-set, 104.50 eura

Parfem sadrži citrusne note, uključujući limun, bergamot, kardamom, naranču, ananas i papaju. Srce mirisa je nježnije, sastavljeno od nota muškata, ruže i jasmina, koje pridonose sofisticiranosti i dubini. Temelj parfema čine tople i senzualne note mošusa, ambera i zelenog čaja, osiguravajući dugotrajan i umirujuć završetak.

Ovaj parfem nije samo postigao komercijalni uspjeh, s prodajom koja je na vrhuncu dosezala 20 boca u minuti, već je i postao simbol generacije. CK One simbolizira slobodu izražavanja i izaziva tradicionalne spolne norme, ostavljajući trajni utjecaj na društvo.


Calvin Klein Eternity

Kao što smo već spomenuli u uvodu, Calvin Klein je svojim parfemima dominirao devedesetima, pa smo na ovaj popis odlučili uključiti još jedan izuzetan miris - Eternity. Calvin Klein Eternity lansiran je 1988. godine i dizajniran je kao tribute trajnoj ljubavi i intimnosti.

Calvin Klein Eternity, 100 ml, 92 eura

Radi se o cvjetnom mirisu za žene, uz dostupnu mušku verziju. Žensku verziju parfema karakterizira složeni buket cvjetnih nota, uključujući ljiljan, narcis, jasmin i ružu, obogaćen svježim citrusnim i zelenim notama. Muška verzija, lansirana 1989. godine, pruža svjež miris s notama lavande, limuna, bergamota, mandarine, kadulje, jasmina i sandalovine.


Dior Dune

Dune, lansiran 1991. godine, topli je začinski miris za žene. Glavne note ovog parfema uključuju brazilski palisandar, mandarinu, bergamot, ljiljan, ylang-ylang, jasmin, amber, sandalovinu, mahovinu, vaniliju, pačuli i mošus. Njegova neobična kompozicija i sofisticiranost učinili su ga prepoznatljivim izborom tijekom devedesetih.

Dior Dune

Thierry Mugler Angel

Thierry Mugler Angel, lansiran 1992. godine, brzo je stekao kultni status i postao jedan od najprepoznatljivijih parfema devedesetih. Ovaj parfem je pionir gurmanskih mirisa zahvaljujući svojoj inovativnoj upotrebi slatkih, jestivih nota poput vanilije, čokolade i karamele, što je tada predstavljalo novu konceptualnu ideju u svijetu parfema.

Thierry Mugler Angel, 50 ml, KOKU, 90 eura

Angel se otvara svježim notama bergamota, mandarine i ribizla, prije nego što prelazi u srce u kojem su med, crveno voće, breskva i orhideja. Baza parfema sadrži note karamele, vanilije, tamne čokolade, pačulija i mošusa.

Njegova popularnost nastavila je rasti i nakon 90-ih, čime je Angel postao jedan od klasičnih i trajno popularnih parfema na tržištu.


Lancôme Trésor 

Lancôme Trésor je elegantan i sofisticiran parfem lansiran 1990. godine. Dizajniran je kao simbol ljubavi, romantike i nježnosti, utjelovljujući "blago" (francuski "trésor") žene koja ga nosi. Ovaj parfem se ubraja među najprodavanije i najpopularnije parfeme na svijetu.

Lancôme Trésor, 100 ml, 135 eura

Ovaj cvjetno-orijentalni miris otvara se notama ananasa, breskve i bergamota, koje se blago stapaju u bogato cvjetno srce koje uključuje ružu, heliotrop, jasmin i iris. Baza parfema je topla i senzualna, s dubokim notama sandalovine, ambera, vanilije i mošusa.


Issey Miyake L'Eau d'Issey

Lansiran 1992. godine, L’Eau d’Issey postavio je standard za svježe, vodene parfeme. Ovaj miris kombinira lagane cvjetne i vodene note. Glavne note uključuju lotos, dinju, freziju, ružinu vodicu, ružu i ciklamu u srcu mirisa, dok je baza parfema obogaćena drvenastim notama, uključujući cedar, sandalovinu i egzotično drvo.

Issey Miyake L'Eau d'Issey, 50 ml, Lijepa.hr, 77.10 eura

L’Eau d’Issey se brzo istaknuo na tržištu zahvaljujući svojoj inovativnosti i postao iznimno popularan tijekom 90-ih. Njegov svjež i čist miris privukao je širok spektar korisnika, čineći ga jednim od legendarnih parfema tog desetljeća.


Chanel Allure

Predstavljen 1996. godine, Allure je ženski parfem koji spaja eleganciju i sofisticiranost. Ovaj parfem otvara se svježim citrusnim notama limuna, mandarine, breskve i bergamota. Srce parfema sadrži cvjetne note jasmina, magnolije i vodenih ljiljana, dok prisutnost vanilije, sandalovine i pačulija dodaje dubinu mirisu.

Chanel Allure, 100 ml, 172 eura

Allure je postao popularan zbog svoje svestranosti i klasične privlačnosti, a mnoge žene su ga odabrale kao svoj prepoznatljiv miris tijekom kasnih 90-ih.


Chanel Allure Homme

Chanel Allure Homme lansiran je 1999. godine kao muški pandan ženskom Allureu. Ovaj parfem sadrži bogate i tople note poput breskve, đumbira i sandalovine. Kombinira svježinu s bogatim začinskim i drvenastim notama, stvarajući snažan i muževan miris.

Chanel Allure Homme, 100 ml, 126 eura

Allure Homme brzo je postao popularan među muškarcima zbog svoje karizmatičnosti, ali i trajnosti. Mnogi su ga izabrali kao svoj prepoznatljiv miris tijekom kasnih 90-ih i ranih 2000-ih zbog snažnog dojma koji ostavlja. 


Cacharel Noa

Lansiran 1998. godine, Noa je nježan miris koji kombinira voćne i cvjetne note s toplom bazom kave i vanilije. Otvara se svježim zelenim notama i bijelim mošusom, dok je srce obogaćeno cvjetnim notama peonije i jasmina. Bio je popularan zbog svoje suptilnosti i svježine, posebno za svakodnevne prilike. 

Cacharel Noa, 30 ml, dm, 25.90 eura

Davidoff Cool Water

Cool Water je lansiran 1988. godine i odmah se istaknuo kao jedan od prvih parfema koji su uveli morske i svježe note u muške mirise. Poznat je po svježini s notama mente, lavande, korijandera i ružmarina, koje prelaze u srce od geranija, nerolija, jasmina i sandalovine. Završava bogatom bazom od cedra, mošusa, jantara i duhana.

Davidoff Cool Water, 40 ml, Makeup.hr, 20.71 eura

Davidoff Cool Water postao je iznimno popularan tijekom 90-ih, posebno među mlađim muškarcima, zahvaljujući svojoj svježini. Ovaj miris simbolizira aktivan životni stil i često se povezuje s muškarcima koji vole avanturu i slobodu.


Dior J'Adore

J'Adore je elegantan i ženstven parfem lansiran 1999. godine. Njegove dominantne cvjetne note čine ga vrlo ženstvenim i luksuznim, a uključuju magnoliju, orhideju, ružu i jasmin. J'Adore je postao vrlo popularan nakon svog lansiranja, a miris je postao sinonim za eleganciju i luksuz.

Dior J'Adore

Versace Blue Jeans i Red Jeans

Blue Jeans od Versacea, lansiran 1994. godine kao dio linije Jeans, odmah je postao popularan među mlađom publikom. Ovaj ležeran, ali markantan miris sadrži mješavinu drvenastih, cvjetnih i citrusnih nota, uključujući bergamot, ružu, jasmin, pačuli i vaniliju, uz dodatak začinskih nota poput anisa koje dodaju dubinu i kompleksnost.

Versace Blue Jeans, 75 ml, Makeup.hr, cijena na sniženju je 19.79 eura

Red Jeans od Versacea, lansiran 1994. godine kao dio ženske linije mirisa, karakteriziraju vibrantne cvjetne i voćne note, uključujući freziju, breskvu, ljubičicu i ružu, uz dodatak sandalovine i vanilije u bazi. Njegova svježina i živahnost učinile su ga popularnim izborom za dnevne prilike tijekom 90-ih.

Versace Red Jeans, 75 ml, Makeup.hr, 16.74 eura

Chanel Égoïste 

Muški parfem Égoïste lansiran je 1990. godine. Poznat je po bogatim drvenastim notama koje uključuju sandalovinu, mahagonij, brazilsko ružino drvo i vaniliju u bazi, stvarajući topao i zavodljiv miris. Ovaj parfem bio je popularan među muškarcima koji su tražili sofisticiran, ali intenzivan miris.

Chanel Égoïste, 100 ml, 120 eura

Giorgio Armani Acqua di Giò

Acqua di Giò je lansiran 1996. godine i brzo je postao jedan od najprodavanijih muških parfema. Svojim svježim notama koje uključuju limetu, limun, jasmin, ružmarin, korijander, ljubičicu, bergamot i neroli, ovaj parfem evocira osjećaj mediteranskog ljeta.

Giorgio Armani Acqua di Giò, 30 ml, dm, 49.90 eura

Acqua di Giò je bio iznimno popularan tijekom 90-ih i ostao je popularan zahvaljujući svojoj svježini i prilagodljivosti različitim prilikama i godišnjim dobima. Dugotrajna popularnost svjedoči o njegovoj privlačnosti i vječnom šarmu.


Elizabeth Arden Green Tea

Lansiran 1999. godine, ovaj parfem je predstavljen kao osvježavajuć, energičan miris za žene. Glavne note su citrusi, poput limuna i bergamota, a zatim slijede zeleni čaj, jasmin i hrastova mahovina, koje zajedno stvaraju lagan i umirujuć učinak.

Elizabeth Arden Green Tea, 30 ml, dm, 9.90 eura

Green Tea je stekao popularnost zahvaljujući jednostavnosti i osvježavajućem učinku, što ga čini idealnim izborom za svakodnevno nošenje, posebno tijekom toplijih mjeseci. Njegova popularnost krajem 90-ih potaknuta je željom za čistim, prirodnim mirisima koji evociraju osjećaj spokoja i svježine.


Gucci Rush

Gucci Rush, lansiran 1999. godine, brzo je postao popularan zbog jedinstvene i izazovne kompozicije. Miris se otvara notama breskve i gardenije, zatim prelazi u srce s korijanderom, ružom i jasminom te završava bazom od vanilije i pačulija.

Gucci Rush, 50 ml, KOKU, 64 eura

Ovaj parfem je bio poznat po intenzivnosti i sposobnosti da se istakne. Gucci Rush postao je simbol moderne sofisticiranosti, često biran za večernje izlaske i posebne prigode tijekom kasnih 90-ih.


Jean Paul Gaultier Le Male

Le Male, lansiran 1995. godine, postao je jedan od najpoznatijih muških parfema zahvaljujući svom prepoznatljivom mirisu, ali i jedinstvenoj boci u obliku muškog torza. Miris spaja svježe note mente, bergamota i lavande s toplim notama sandalovine, vanilije i cedra.

Jean Paul Gaultier Le Male, 75 ml, Makeup.hr, 68.59 eura

Le Male je postao iznimno popularan i stekao kultni status zbog svoje snažne, muževne arome. Ovaj parfem bio je vrlo popularan među muškarcima tijekom 90-ih i ostao je jedan od klasičnih izbora za muškarce sve do danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.