Ovo su neki od najskupljih parfema koji vrijede svaki cent

Foto: Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAO i mnoge druge stvari, parfemi također variraju u cijeni od pristupačnih do izuzetno skupih. Odabir pravog parfema može biti prilično složen, posebno kada zahtijeva veća financijska ulaganja. Stoga, mišljenja onih koji su isprobali mnoge parfeme, od povoljnih do skupih, mogu biti iznimno korisna.

Urednici poznatog časopisa Harper's Bazaar sastavili su popis najboljih skupocjenih parfema koje su isprobali. Prema njihovom mišljenju, svaki od tih parfema vrijedi svakog centa. Evo njihovog odabira.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum, 70 ml, 355 eura

Ljubiteljima originalnog Baccarat Rougea 540 Eau de Parfuma, Bazaar preporučuje razmatranje investiranja u verziju Extrait de Parfum, koja je intenzivnija. U ovoj verziji posebno su istaknuti grandiflorum jasmin, cedar i ambergris akord, budući da koncentracija tih sastojaka varira između 20 i 40 posto.

Ključne note ovog parfema su grandiflorum jasmin, šafran, gorki badem, cedrovina, mošusno-drvenasti akord i akord ambergrisa. Parfem je dostupan u bočicama od 35, 70 ili 200 ml, s početnom cijenom od 220 eura.


Shalini Parfum Jardin Nocturne Parfum

Jardin Nocturne extrait de parfum, Perfume Lounge, od 160 eura

Ovaj miris je vrlo skup, s cijenom od 160 eura za samo 7.5 mililitara. No, Bazaar kaže da "vrijedi te cijene". Dostupan je i u klasičnim bočicama, ali i u ekskluzivnoj Lalique kristalnoj bočici koja simbolizira krunu mjesečine u noćnom vrtu. Cijena tog izdanja u bočici od 50 ml iznosi oko 1850 eura. Ključne note ovog parfema uključuju oud, mošus, bijeli jasmin i šafran.


Roja Parfums Roja Haute Luxe

Roja Parfums Roja Haute Luxe, La Maison du Parfum, 100 ml, 3000 eura

Na popisu se nalazi još jedan luksuzni parfem, obogaćen zlatnim listićima. Bočica, čiji je čep ukrašen draguljima, dodatno naglašava iznimnost ovog parfema.

Ključne note ovog mirisa su bergamot, ruža de mai, jasmin de Grasse, ylang-ylang, đumbir, cimet, klinčić, pačuli, hrastova mahovina, cedar, amiris, benzoin, vanilija, orris, styrax, labdanum i ambergris. Parfem dolazi u bočici od 100 ml po cijeni od 3000 eura.


Tiziana Terenzi Assoluto Extrait de Parfum

Tiziana Terenzi Assoluto Extrait de Parfum, Beldore, 100 ml, 835 eura

Tiziana Terenzi, talijanska tvrtka treće generacije specijalizirana za svijeće i parfeme, poznata je i po izradi vrhunskih mirisa, ističe Harper's Bazaar. Ovaj jedinstveni parfem marke kombinira vaniliju s bergamotom, limunom, amberom, crnim drvetom i mošusom, a ističe se po tome što izvanredno miriše na gotovo svakome.

Ključne note uključuju cassis, zelene note, anis, jasmin grandiflorum, australsku sandalovinu, heliotrop, amyris, amber, vaniliju i hrastovu mahovinu. Parfem dolazi u bočici od 100 ml po cijeni od 835 eura.


Krigler Chateau Krigler 12

Krigler Chateau Krigler 12, 50 ml, 460 eura

Ovaj parfem bio je jedan od omiljenih parfema pokojne glumice i princeze od Monaka, Grace Kelly. Njegove ključne note uključuju badem, đurđicu, mimozu, mošus, ružu i ljubičicu. Dostupan je u bočicama od 50 i 100 ml, a cijena mu počinje od 460 eura.


Tom Ford Rose Prick Eau de Parfum Decanter

Tom Ford Rose Prick Eau de Parfum Decanter, Nordstrom, 250 ml, 1287.01 euro

Prema Bazaaru, ovaj veliki dekanter od 250 mililitara iz kolekcije Toma Forda obavezan je za svakog ljubitelja mirisa s notama ruže. Prepoznatljiva mješavina ruže de mai i bugarske ruže inspirirana je privatnim vrtom Toma Forda. Ključne note su ruža de mai, bugarska ruža i sečuanski papar. Dostupan je u bočici od 250 ml po cijeni od 1287 eura.


Creed Les Royales Exclusives Jardin d'Amalfi 

Creed Les Royales Exclusives Jardin d'Amalfi, Essenza Nobile, 75 ml, 410 eura

Ovaj parfem dočarava putovanje do obale Amalfija. Njegove citrusne note, zajedno s jabukom i ružom, čine ga savršenim izborom za ljetne mjesece. Ključne note uključuju mandarinu, bergamot, ružičasti papar, petitgrain, cedar, jabuku, ružu, haićanski vetiver, bijeli mošus i cimet. Bočica od 75 ml košta 410 eura.


Clive Christian Original Collection Feminine No. 1 Eau de Parfum

Clive Christian Original Collection No. 1 Feminine, Parfumerija Lana, 50 ml, 750 eura

Idealan za ljubitelje voćnih mirisa, ovaj parfem započinje bogatom notom šljive i završava s notama bergamota i bijele breskve nakon što se osuši. Ključne note su šljiva, bijela breskva, mandarina, ylang-ylang, osmantus, karanfil, sandalovina, vetiver, madagaskarska vanilija i cedar. Bočica od 50 ml košta 750 eura.


Amouage Love Tuberose Woman Eau de Parfum

Amouage Love Tuberose Woman Eau de Parfum, 100 ml, 365 eura

Parfem sadrži gurmanske note chantilly kreme i vanilije, uz cvjetne note tuberoze i gardenije te zemljanu sandalovinu, što ga čini idealnim svakodnevnim mirisom koji nije previše sladak.  Dostupan je u bočici od 100 ml po cijeni od 365 eura.


House of Bo Rosario Parfum

House of Bo Rosario Parfum, 75 ml, 342.95 eura

Prema časopisu Bazaar, parfem House of Bo Rosario miriše jednako dobro kao što izgleda njegova ručno izrađena bočica. Riječ je o cvjetnom mirisu idealnom za cijelu godinu, koji bi svatko trebao imati u svojoj kolekciji, ako mu budžet to dopušta.

Ključne note uključuju šipak, limun primofiore, korijander, ružu centifoliu, freziju, bijeli božur, ambru, vetiver i tamjan. Dostupan je u bočici od 75 ml po cijeni od 342.95 eura.


Kilian Paris Good Girl Gone Bad Perfume Carafe

Kilian Paris Good Girl Gone Bad Perfume Carafe, 250 ml, 880 eura

Ljubitelji Kilianovog parfema Good Girl Gone Bad trebali bi ga odabrati u ovoj veličini, prema Bazaaru. Miris marelice, cvijeta naranče i tuberoze dolazi u elegantnoj staklenoj bočici koja će trajati mjesecima. Bočica od 250 ml košta 880 eura. 

Zašto su neki parfemi toliko skupi?

Razlika između parfema od 20 eura i parfema od 200 eura najčešće se svodi na dizajn bočice i kvalitetu sastojaka. Bočica ukrašena zlatom ili kristalima, ručno izrađena od umjetnika staklara, jasno je da će koštati više od jednostavne bočice. Mnogi skupi parfemi također koriste veće količine skupocjenih sastojaka poput ruže, jasmina i ouda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.