Ovo su stvari koje Xbox Series X može učiniti, a PlayStation 5 ne može

Foto: xbox.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆ DUGO traje rasprava o tome je li Xbox Series X bolja konzola od Sony PlayStationa 5. Koliko god su konzole slične u vidu hardvera i softvera, svaka ima neke prednosti u odnosu na drugu. PlayStation 5, na primjer, može se pohvaliti jednim od najboljih dodataka za VR slušalice koje tržište trenutno može ponuditi u PlayStationu VR2. To je samo jedna od nekoliko stvari koje PS5 može, a Xbox Series X ne može.

Međutim, Xbox Series X također ima svoje prednosti koje vam donosimo u nastavku.

Igraća konzola XBOX Series X, cijena je 690 € (5198.81 kn)

Kontoler kompatibilan s prethodnim verzijama

Sonyjeve konzole nikada nisu bile kompatibilne sa starijim verzijama svojih kontrolera, što znači da su vlasnici konzola bili prisiljeni ulagati u jedinstvene kontrolere za svaku generaciju sustava.

Originalni Xbox 360 hardver nastavlja surađivati ​​s modernim Xbox konzolama. Xbox je odlučio napraviti suptilna poboljšanja svojih kontrolera, kao što je mijenjanje teksture ljuske kontrolera i poboljšanje analognih palica, piše SlashGear.

Igrači mogu iskoristiti jedan od tri USB 3.0 priključka serije X za priključivanje svojih originalnih Xbox 360 kontrolera ako to žele.

Opcije prilagodbe izbornika

Iako ova značajka možda neće biti velika stvar za sve igrače, mogućnosti prilagodbe koje predstavlja Xbox Series X nadmašuju konkurenciju.

Xbox Series X nastavlja nuditi ekspanzivan stupanj prilagodbe izbornika koji je bio dio Microsoftovih kućnih konzola od Xboxa 360. Igrači Xboxa još uvijek mogu ažurirati avatar povezan sa svojim računom prema vlastitim željama i imaju mogućnost kupiti nove stavke za svoj avatar u Microsoftovoj trgovini. Korisnici Xboxa također mogu ažurirati estetiku svog izbornika zahvaljujući trima ključnim značajkama prilagodbe izbornika.

Podrška za Dolby Vision i Dolby Atmos

Xbox Series X izdvaja se svojom podrškom za Dolby Vision i Dolby Atmos. Dolby Vision posebno se odnosi na vrstu tehnologije koja poboljšava vizualnu kvalitetu videosadržaja poboljšavajući svjetlinu, kontrast i točnost boja slike. Dolby Atmos omogućuje interpretaciju zvukova kao 3D objekata bez horizontalnih ili vertikalnih ograničenja. 

Dopušta kupnju VOD sadržaja

Osim videoigara, Microsoftova trgovina nudi širok izbor filmova i TV emisija dostupnih za kupnju. Korisnici mogu preuzeti svoja omiljena vizualna medijska svojstva izravno na svoju konzolu i uživati ​​u njima kad god požele preko svog Microsoft računa. 

Diskretno se uklapa u prostorije i spremišta

Odabirom jednostavnijeg i kompaktnijeg dizajna, Xbox Series X postigao je izgled koji nije ni glasan ni nametljiv te se lako može smjestiti na većinu polica i uskih prostora. Osim toga, obje konzole imaju mogućnost oslonca na boku uz okomitu bazu. Iz ove perspektive, duža strana Xboxa znatno je kraća od PlayStationa 5 koji je, iako je lakši, najveća kućna konzola za videoigre svih vremena.

Podržava PS5 kontrolere s adapterima

Xbox igrači mogu koristiti PlayStation 5 DualSense kontrolere na svojoj konzoli, dok se isto ne može reći za Xbox kontrolere na Sony konzoli. Ova značajka nije lako dostupna većini jer će svatko tko želi spojiti PS5 kontroler na Xbox Series X morati kupiti poseban USB adapter kako bi to učinio.

Suprotno tome, korisnici PlayStationa ne mogu koristiti svoje Xbox kontrolere na PlayStation 5 konzolama.