Parfem obično kratko ostaje na koži, no parfumerka ima trikove da traje cijeli dan

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U NASTOJANJU da produži njegovo trajanje, parfumerka Josephine otkrila je tri trika za održavanje mirisa cijeli dan.

"Ništa nije frustrirajuće kao kada volite miris, a on nestane nakon 20 minuta", izjavila je Josephine, stručnjakinja za parfeme s magisterijem iz parfema i kozmetike s ISIPCA-a u Francuskoj.

@jusderose How to make perfume last all day #perfumetok #fragrancetok #perfumetiktok #perfumetips #longlastingfragrance ♬ original sound - Jus de Rose | Perfume Reviews

Prvi i ključni savjet koji je podijelila je nanos mirisa na čistu kožu. Također preporučuje da se koža namaže losionom za tijelo bez mirisa jer će "hidratizirana koža bolje zadržavati miris i osigurati da dulje traje".

Josephinin drugi trik uključuje nanošenje mirisa na odjeću, ali na sigurnoj udaljenosti kako bi se izbjegle mrlje.

"Tkanina će mnogo bolje zadržati miris nego koža", pojasnila je kreatorica sadržaja dok je obilno prskala parfem. "Nemojte se bojati, možete slobodno pretjerati s prskanjem."

Na kraju je preporučila špricanje četke za kosu parfemom i prolazak kroz pramenove.

"To će osigurati da miris dospije na vašu kosu bez isušujućeg učinka alkohola", dodala je.

Ljubitelji mirisa hvale vazelin kao ključ za dugotrajan miris

Prema Upravi za hranu i lijekove Sjedinjenih Država (FDA), izravno prskanje parfema na kosu je štetno jer sadrži etilni alkohol koji može dugoročno oštetiti kosu, uzrokujući kovrčavost, lomljenje i ispucane vrhove. Umjesto toga, korištenjem ulja ili seruma, suhog šampona i određenih sprejeva možete dodati miris, a istovremeno čuvate zdravlje kose.

Ljubitelji mirisa hvale vazelin kao ključ za dugotrajan miris - ako ga nanesete prije parfema, miris bi se trebao zadržati. Mnogi su na društvenim mrežama potvrdili da ovaj trik zapravo djeluje.

Ipak, tajna očuvanja kvalitete mirisa leži u načinu na koji se čuva, otkrila je tiktokerica Emelia O'Toole.

@professorperfume i cant take it anymore #perfumetok #perfumetips #perfumetiktok #perfume #perfume101 #themoreyouknow #lifetip #greenscreen #bathroomorganization #fyp #foryou ♬ original sound - Emelia | Professor Perfume 🫧

"Ako svoj parfem čuvate u kupaonici, sva para i stalne fluktuacije temperature tijekom tuširanja mogu brže pokvariti vaš parfem, za razliku od pravilnog skladištenja", objasnila je u svom videu.

Umjesto toga, ako ih čuvate na hladnom i suhom mjestu, očuvat ćete njihovu svježinu i miris "godinama i godinama".

Pročitajte više