Pepco se povlači s austrijskog tržišta

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

EUROPSKI diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće financijske rezultate u toj zemlji.

"Grupa je danas zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajuću razinu povrata", navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedjeljak, prenosi Reuters

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj burzi i koji je na kraju prosinca imao ukupno 4832 trgovine, ušao je na austrijsko tržište u rujnu 2021. i upravlja sa 73 trgovine u zemlji.

Trgovački uvjeti nastavljaju biti izazovni

U listopadu je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja trgovina kako bi se usredotočio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira otvoriti najmanje 400 novih trgovina u 2023./24.

Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti usredotočenje na druga tržišta na kojima mogu generirati veće povrate.

Također su rekli da odluka ne utječe na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Europi ni na poslovne operacije drugdje.

Trgovački uvjeti nastavljaju biti izazovni u većem dijelu Europe, rekao je Pepco prošlog mjeseca, iako je ostao "oprezno optimističan" za 2024.

Pročitajte više