Potrgao joj se Dysonov fen. Šokiralo ju je što je potom doznala

Foto: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DYSON je popularan brend poznat po inovativnim tehnologijama u području kućanskih aparata i njege, a posebno su cijenjeni njihovi fenovi za kosu. Iako su njihovi proizvodi često skupocjeni, mnogi kupci smatraju kako su doista i vrijedni visoke cijene.

"Ovo je poziv u pomoć"

Tiktokerica Nini (@looni.zip) je pokazala što se dogodilo kad je potrgala svoj Dyson fen za kosu koji je u Singapuru platila oko 445 eura. Naime, s unutrašnje strane slomljenog dodatka za sušilo vidjela je rukom ispisane riječi: "Proizvedeno u Nepalu."

Nini se obratila službi za korisnike Dysona jer na proizvodu inače piše da je proizveden u Maleziji. Odgovorili su joj da "postoji mnogo dobavljača za rezervne dijelove Dysona" te su joj potvrdili da nisu svi uređaji izrađeni u Maleziji.

Rekla je i kako se osjeća prevareno zbog loše kvalitete proizvoda.

"Ova poruka je poziv u pomoć", "Uvjerena sam da više ništa ne mogu kupiti i osjećati se dobro", "Ljudi ovo moraju vidjeti", "Trebamo više govoriti o ovome", "Moram provjeriti svoje sušilo", neki su od komentara na njezinu objavu koju možete pogledati ovdje.

Daljnjim istraživanjem Nini je pronašla članke o tužbi koju su protiv Dysona podigli migrantski radnici iz Nepala i Bangladeša zbog loših radnih uvjeta, uključujući smještaj u nehigijenskim prostorima, rad od 18 sati dnevno i plaću ispod minimalne, što ju je, kako kaže, potreslo. Sve se ovo događalo u malezijskim tvornicama, piše Jurist

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.