Preporuke poklona za fanove Gospodara prstenova. Od šaha do kolekcionarskog predmeta

Foto: Shutterstock/Promo/rockmark.hr/amazon.de/knjizara-dominovic.hr/etsy.com/bazzar.hr/links.hr/skolskaknjiga.hr/europosteri.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DEVET dana dijeli nas od Božića, pripreme su u punom jeku te se obavlja nabavka hrane, kolača i pića, a tu su i prigodni pokloni koje treba osmisliti i lijepo upakirati. Nije uvijek jednostavno izabrati poklon i pogoditi što bi netko volio dobiti pod borom. 

Upravo zato pokrivamo razne kategorije da bismo vam olakšali odabir pa smo već tako pokrili odlične tech poklone ispod 1000 kuna, originalne darove francuskih brendova, poklon za ljubitelje serije Seinfeld, prigodne LEGO poklone, poklone za one koji vole uređivanje interijera i sitnice za dom, poklone za muškarce do 500 kuna i poklone za gurmane.

Danas su nam pak u fokusu fanovi LOTR franšize te smo izdvojili neke od najboljih poklona upravo za njih. 

LOTR set za šah

The Lord of the Rings - battle for Middle Earth, set za šah, 499 kn (66.23 €)

Lord of the Rings set za šah sadrži 32 detaljne plastične figure i čvrstu kartonsku šah podlogu. Veličine figura variraju od pet do 12 cm, a dimenzije ploče su 47 cm x 47 cm. Ovaj set namijenjen je za dob 7+

Zapovijedajte silama dobra, koje predvode Galadriel, Aragorn, Frodo i Gandalf Sivi, ili upravljajte silama zla, uključujući Golluma, Nazgûla, Sarumana i Mračnog gospodara Saurona.

Ovaj set za šah sigurno će oduševiti svakog fana svojim originalnim izgledom. 


LOTR box-set, izdanje povodom 60. obljetnice

LOTR box set, izdanje povodom 60. obljetnice, 527.95 kn (70.07 €)

Ovo izdanje Gospodara prstenova u kutiji od četiri sveska u tvrdom uvezu ima originalni Tolkienov neiskorišteni dizajn omota. 

Otkako je prvi put objavljen 1954., Gospodar prstenova je knjiga koju ljudi diljem svijeta cijene te je stekla brojne obožavatelje. Utopljena u nenadmašnu magiju i onostranost, njegova sveobuhvatna fantazija podjednako je dotakla srca mlađih i starijih, sa stotinu i pedeset milijuna primjeraka njegovih brojnih izdanja prodanih diljem svijeta.

Ovo reizdanje cijenjenog seta u kutiji povodom dijamantne godišnjice obilježava 60 godina od prvog izdanja Prstenove družine. Ova izdanja u tvrdom uvezu sadrže Tolkienove izvorne nekorištene dizajne zaštitnih omota iz 1950-ih, prerađene za ovo izdanje, te neke dodatne ispravke teksta.

Komplet u kutiji od četiri sveska uključuje Gospodara prstenova: Pratitelj čitatelja, jedinstveni vodič kroz tekst s bilješkama, potpuno ažuriran od svog prvog objavljivanja 2005. godine, a riječ je o knjizi koja će povećati čitateljev užitak i razumijevanje jedne od najutjecajnijih knjiga 20. stoljeća.

*Knjige su na engleskom jeziku


Recepti iz svijeta Tolkiena: Inspirirani legendama, Robert Tuesley Anderson

RECIPES FROM THE WORLD OF TOLKIEN: Inspired by the Legends, 200 kn (26.54 €)

Ova knjiga s receptima inspirirana Gospodarom prstenova zasigurno će oduševiti sve ljubitelje franšize, ali i dobre hrane. Ako ste se ikada pitali što bi hobiti, vilenjaci ili patuljci mogli jesti, odgovor ćete pronaći u ovoj kuharici. 

U ovoj kuharici može se pronaći svih šest obroka iz kraljevstva J.R.R. Tolkiena, i to podijeljenih po dobu dana. Recepti koriste moderne sastojke i kulinarske tehnike, uz njih se može okusiti hrana koja ima okus kao iz mašte.  

*Knjiga je na engleskom jeziku


Drvena šalica Tree of Gondor

Drvena šalica Tree of Gondor, trenutno je na popustu, cijena je 257.15 kn (34.13 €)

Ova drvena šalica inspirirana LOTR franšizom izrađena je prema visokim standardima kvalitete i uključuje unutarnji premaz od nehrđajućeg čelika koji drži piće dulje hladnijim.


Kolekcionarski set - trilogija u kožnom povezu

Ilustrirana Tolkienova kolekcionarska izdanja u kožnom povezu, set je 3900 kuna (517.59 €)

Eh, ovo je puno skuplje od svega na popisu, ali radi se o kolekcionarskom predmetu - trilogija u kožnom povezu, skup Hobita, Gospodara prstenova i Silmarilliona. Odgovarajući set izgleda kao da je iskopan iz trezora u samom Međuzemlju.

Mogu se kupiti knjige i pojedinačno.


Otirač - You Shall Not Pass

LOTR otirač, cijena na sniženju je 151.99 kn (20.17 €)

Ovaj otirač s dobro poznatim citatom idealan je poklon. Dimenzije su mu 40 x 60 cm.


Društvena igra LOTR

Društvena igra LOTR, 759 kn (100.74 €)

Društvena igra utemeljena na knjizi, radi se o kooperativnoj igri, iako se može igrati i solo. Nakon što odaberu svoje početne likove, sve redom junake Međuzemlja, igrači igraju kao tim, pokušavajući ispuniti uvjete i prekoračiti zapreke koje igra (kroz lik Saurona, gospodara zla u Međuzemlju) postavlja pred njih.

Bilo da je uvjet za pobjedu istraživanje lokacija, oslobađanje zatočenog saveznika ili pobjeda u borbi protiv posebno jakog neprijatelja, igračima će, osim početnih likova, u pogibeljima pred njima pomoći posebno pripremljeni deckovi karata koji prikazuju razne događaje, magične predmete ili ostale likove iz Tolkienovog svijeta.


Svjetovi J. R. R. Tolkiena – Mjesta koja su nadahnula Međuzemlje, John Garth

Svjetovi J. R. R. Tolkiena – Mjesta koja su nadahnula Međuzemlje, cijena na sniženju je 198 kn (26.28 €)

U svojoj novoj knjizi ugledni tolkinolog John Garth proučava mjesta koja su nadahnula J. R. R. Tolkiena, autora Gospodara prstenova, u stvaranju Međuzemlja. Ova je monografija opremljena s više od stotinu likovnih priloga, među kojima se ističu Tolkienove ilustracije, zemljovidi, arhivske i moderne fotografije.

Mjesta koja su J. R. R. Tolkiena nadahnula prostiru se diljem Velike Britanije - ponajviše u Tolkienovim najdražim krajevima, Zapadnom Midlandsu i Oxfordu - ali i širom drugih zemalja na svim stranama svijeta. John Garth prati Tolkienove stope i podastire stvarne predloške koji su iznjedrili Hobbiton, vilenjačku dolinu Razdol, Svjetlucave pećine Helmove gudure i mnoge druge krajeve Međuzemlja, od planina i šuma do rijeka, jezera i obala.

Ova je monografija blago za obožavatelje Tolkienovih djela i idealan poklon. 


Poster The Lord of the Rings - mapa Međuzemlja

Poster The Lord of the Rings - mapa Međuzemlja, cijena na sniženju je 35.63 kn (4.73 €)

Ovaj poster odlično će se uklopiti u svaki prostor, a razveselit će obožavatelja LOTR franšize. Poster je veličine 91.5 × 61 cm.

Pročitajte više