Dr. Martens u problemima? Moguća prodaja tvrtke

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INVESTICIJSKA tvrtka Marathon Partners Equity Management želi da britanski proizvođač čizama Dr. Martens započne sa strateškim pregledom koji bi mogao rezultirati prodajom tvrtke. Naime, tvrde da zarada Dr. Martensa stagnira, kao i da su cijene dionica pale za 83% od 2021.

Oštar pad cijena dionica

"Očuvanje Dr. Martensa kao neovisne tvrtke vjerojatno više nije u najboljem interesu dioničara", napisao je Mario Cibelli, upravitelj članova Marathon Partnersa, upravi tvrtke Dr. Martens prošlog mjeseca. Pismo je datirano na 15. ožujka, prenosi Reuters čiji su novinari do njega došli ovaj tjedan.

Dr. Martens najpoznatiji je po svojim čizmama s debelim potplatom i žutim šavovima, a najčešće ih viđamo na alternativcima. Iako ova skupina ljudi nije mala, nije dovoljna da brend održi na vrhu. Brend bi vjerojatno ostvarivao bolje prihode kao privatna tvrtka ili kao dio veće grupe. Tvrtka trenutno ima tržišnu vrijednost od oko 1.1 milijarde dolara, njezin iznimno jak brend mogao bi je učiniti atraktivnom za potencijalne kupce koji bi možda htjeli potrošiti najmanje 2 milijarde dolara na kupnju.

Marathon Partners Equity Management posjeduje otprilike 5 milijuna dionica, što znači da je jedan od 30 najvećih investitora u Dr. Martensu. Cibelli je izjavio kako je nekoliko puta razgovarao s menadžmentom i članovima uprave, a izrazio je zabrinutost da bi tvrtka mogla imati velikih problema sa zaradom na cijeni dionica. Smatra da bi ozbiljan kupac mogao eliminirati nepotrebne troškove.

Cibelli je također izrazio podršku CEO-u Dr. Martensa Kennyju Wilsonu u pismu, a opisao ga je kao otvorenog i talentiranog izvršnog direktora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.