Provjerili smo kakvu kuću možete kupiti u Istri za do 150 tisuća eura

Foto: Index Oglasi

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRETRAŽILI smo Index Oglase u potrazi za zanimljivim nekretninama, a ovoga puta uputili smo se u Istru i pregledali ponudu kamenih kućica čije se cijene kreću do 150 tisuća eura.

U ovom cjenovnom rangu uglavnom se nude kamene kuće za adaptaciju smještene na mirnim lokacijama, a neke dolaze s velikim zemljištem. Kamene kuće na mirnim lokacijama prilika su za investitore i imaju veliki turistički potencijal.

Uz kuće kojima je potrebna renovacija pronašli smo i nekoliko adaptiranih nekretnina vrijednih pažnje. Evo što smo izdvojili.

Kamena kuća na osami, Gračišće, 130.000 €

U mirnom naselju u centru Istre smjestila se kamena kućica površine 65 m2 koja zahtijeva adaptaciju. Pripadajuća okućnica je površine 1620 m2 građevinskog zemljišta, ima priključak struje, a voda se nalazi u blizini. Ova šarmantna kuća oaza je mira, okružena zelenilom te je idealna nekretnina za ljubitelje prirode i tradicionalnih istarskih kuća. Ima veliki potencijal te može postati objekt za iznajmljivanje ili obiteljski dom.

Oglas možete pogledati ovdje.

Renovirana kamena kuća u blizini Višnjana, 115.000 €

Kamena kuća u nizu, renovirana 2017 godine. Na tri kata, 50 m2 sa zemljištem od 70 m2. Na mirnoj lokaciji blizu Višnjana. Odlična za nekoga tko želi mir i tišinu, ali i biti dovoljno blizu Červara i Poreča.

Oglas možete pogledati ovdje.

Kuća od 130.65 m2, Bale, 140.000 €

U srcu malog mjesta nedaleko od Rovinja nalazi se ova kuća s velikim potencijalom. U svojoj okolini, na par koraka udaljenosti, ima trgovine, poštu, restorane i slično, a more je udaljeno svega par minuta vožnje. Kuća se sastoji od prizemlja, prvog kata i visokog potkrovlja te se svaka etaža sastoji od jedne prostorije. Pomoćni objekt je sastavljen od prizemlja s visokim potkrovljem, a ispred objekta se nalazi nadstrešnica s mogućnošću dograđivanja.

S obzirom na odličnu lokaciju i potencijal, ova nekretnina je vrijedna pažnje. Uz malo mašte i renovacije bila bi odlična kuća za život, ali i za turistički najam u vidu povrata investicije.

Oglas možete pogledati ovdje.

Autohtona kuća u okolici Poreča, 115.000 €

U mjestu poznatom po kvalitetnom vinu i maslinovom ulju nalazi se ova simpatična kuća
ukupne površine 50 m2, koja se prostire na tri etaže. U prizemlju se nalaze blagovaona, kuhinja te kauč na razvlačenje i kupaona, a drvenim stubištem se dolazi na prvi kat, gdje je simpatičan dnevni boravak s galerijom u kojoj se nalazi jedna spavaća soba.

Grijanje kuće moguće je na peć na pelete i klima-uređaj koji se ujedno koristi i za hlađenje u ljetnim danima. Na samom ulazu u kuću je manje, lijepo uređeno dvorište. Kuća je u potpunosti adaptirana 2018 godine. Mjesto je mirno i tiho s puno zelenila i prostora za šetnju.

Oglas možete pogledati ovdje.

Samostojeća istarska kamena kuća, Filipana, 150.000 €

Autohtona istarska kamena kuća površine 200 m2 smještena je u naselju Filipana u općini Marčana. Kuća se sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja. Objekt je potrebno adaptirati, ali do sada je izmijenjena vanjska stolarija - PVC u boji drva - te su uređeni krovište i zidovi objekta. Vanjske zidove je moguće u potpunosti očuvati, dok je unutrašnjost moguće urediti prema željama budućeg vlasnika.

Uz samu kuću se nalazi okućnica površine 380 m2, dok je 50-ak metara dalje prostrano poljoprivredno zemljište površine 6895 m2. Zemljište je ravno i očišćeno te je pogodno za OPG djelatnost. Objekt se nalazi u mirnom naselju s ukupno 4 objekta, udaljen je od centra Marčane 7 km, dok je Pula udaljena 20 km.

Oglas možete pogledati ovdje.

Imanje na osami, Gračišće, 145.000 €

U središnjoj Istri u mirnom mjestu nedaleko od Pazina i Gračišća prodaje se prekrasno imanje okruženo netaknutom prirodom. Imanje se sastoji od kuće koja se prostire na dvije etaže, pomoćnog objekta te okućnice od 7800 m2, od kojih je 820 m2 građevinsko zemljište. Kuća ima priključak struje i spojenu izvorsku vodu, dok se priključak vode nalazi na 150 m udaljenosti. Prodavatelj je ishodovao idejni projekt.

Oglas možete pogledati ovdje.

Kuća od 300 m2, Vižinada, 150.000 €


U malom mjestu nedaleko od Vižinade, smještena u mirnoj ulici, nalazi se ova istarska kamena kuća za renovaciju. Kuća se prostire na četiri etaže, a sastoji se od prizemlja, prvog kata, drugog kata i potkrovlja. Na prvom katu se nalazi veliki balkon s otvorenim pogledom na more. Sa svakog kata kuće se vidi more. Kuća ima okućnicu od otprilike 80 m2 do kuće i 50 m2 preko puta kuće. Ima instalacije za struju i vodu te kanalizaciju.

Zbog svog iznimnog autohtonog izgleda kuća je idealna za sve ljubitelje istarskih kamenih kuća koji traže originalnost. S obzirom na lokaciju i sadržaj odlična je investicija kao kuća za odmor ili cjelogodišnje stanovanje.

Oglas možete pogledati ovdje.

Kuća u okolici Rovinja, 130.000 €


U neposrednoj okolici Rovinja prodaje se obnovljena i renovirana kuća u nizu. Kuća se nalazi u mirnoj sredini, a sastoji se od prizemlja i dva kata s ukupnom površinom od 74 m2. U prizemlju se nalaze kupaonica, blagovaona i kuhinja, na prvom katu je dnevni boravak, a na drugom katu su dvije spavaće sobe.

Kuća je kompletno klimatizirana i kroz cijelu kuću provedeno je centralno grijanje. Za zimski ugođaj u dnevnom boravku je peć na drva.

Oglas možete pogledati ovdje.