Puderi u kamenu vratili su se na velika vrata

Foto: sephora.fr/milanicosmetics.com/essence.eu

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TEKUĆI puderi i blistav ten već su godinama popularni, a puder u kamenu je ostao pomalo zanemaren, osim među vlasnicima masne kože koji su ga koristili kako bi masnoću držali pod kontrolom. Nekad smatran osnovnim proizvodom u svakom kompletu šminkera, ovaj proizvod sada doživljava renesansu.

Puder u kamenu jako je napredovao

"Kompaktni puderi su novi hit koji povezuje potrošače i brendove", rekao je Anthonino Olimpio, globalni strateg brenda u Estée Lauderu, za Hypebae. "Mislim da će ovaj trend ostati s nama još neko vrijeme."

Na društvenim mrežama poput TikToka sve je više videa koji daju prednost kompaktnim puderima u odnosu na tekuće. Blistav izgled kože polako ustupa mjesto mekšem mat izgledu kože, kakav je bio popularan prije desetak godina. Poput trendova u svijetu mode, vraćaju se i stari trendovi u svijetu ljepote.

@imemma.z more pressed compact powders please! 🤍 @Hourglass Cosmetics vanish airbrush pressed powder in translucent medium #hourglasscosmetics #vanishpressedpowder ♬ original sound - Emma 💋

Puderi u kamenu su napredovali, a nekoć zloglasan efekt "maske" na licu stvar je prošlosti. Danas su formulirani tako da se puno bolje stapaju s kožom i izgledaju prirodnije. Mnogi imaju i sastojke poput hijaluronske kiseline, vitamina i antioksidansa koji će pomoći u njezi kože.

@aliandreeamakeup #makeup #makeupartist #powder #bestpowders #foryou ♬ original sound - Andreea Ali

"Ovaj tip proizvoda daje potrošačima mogućnost za više izgleda s jednim proizvodom bez obzira na dob", dodao je Olimpio. "Postao je također sve popularniji kod muškaraca, koji ga koriste za kontrolu masnoće tijekom dana."

Olimpio je napomenuo i kako ne vjeruje da će blistav izgled kože uskoro izaći iz trenda, već vjeruje kako će većina nastaviti sa strateškim nanošenjem kompaktnog pudera kako bi održali zdravi sjaj kože bez neželjene masnoće na licu.

Rare Beauty puder u kamenu, Sephora, cijena je 33 eura
Fenty Beauty matirajući puder, Sephora, cijena je 35 eura
Milani Conceal + Perfect puder, dm, cijena je 17.20 eura
Essence Brighten Up puder, dm, cijena je 3.10 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.