Rolex je predstavio novi sat na dodjeli Oscara

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ROLEX je ponudio ekskluzivni uvid u novi Day-Date 40 od Everose zlata na 96. dodjeli Oscara u nedjelju navečer. Sat je kratko prikazan na kraju videa koji je švicarski proizvođač satova emitirao prije službenih nagrada. Jednominutni video pokazao je nekoliko slavnih osoba s A-liste kako nosi Rolex satove u raznim filmovima, ali zvijezda je bio novi Day-Date.

Lansiran 1956. godine, Day-Date bio je prvi narukvica-sat koji je pokazivao ne samo datum već i dan u tjednu. Datum je prikazan na 3 sata ispod Cyclops leće, dok je dan ispisan u potpunosti na 12 sati, prenosi RobReport

Model je debitirao s kućištem od 36 mm, ali trenutno je dostupan i s kućištem od 40 mm. Obje opcije opremljene su unutarnjim mehanizmom kalibra 3255. Samonavijajući mehanički pokret nudi "izvanredne performanse" i rezervu snage od otprilike 70 sati, prema Rolexu.

Day-Date se često naziva "satom predsjednika"

Day-Date je uvijek bio izrađen samo od plemenitih metala, uključujući 18-karatno žuto, bijelo ili Everose zlato te 950 platinu. Model je uvijek opremljen narukvicom President, koju je Rolex posebno izradio za Day-Date. Kao takav, Day-Date se često naziva "satom predsjednika". Što se tiče okvira, on može biti nazubljen ili ukrašen dijamantima.

Najnovija iteracija izrađena je od 18-karatnog Everose zlata i sadrži veliko kućište od 40 mm. Sivi brojčanik prikazuje upečatljiv ombre efekt, klasične rimske brojeve kao oznake sata i indikatore dana/datuma.

Robb Report kontaktirao je Rolex u vezi cijene, datuma izdavanja i drugih specifikacija, ali proizvođač satova za sada nije odgovorio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.