Rolex kupio poznatog trgovca satovima koji posluje već 135 godina

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DVA povijesna imena u industriji satova sada su postala partneri. Kultni švicarski urarski brend Rolex kupio je Bucherer, jednog od najvećeg svjetskog trgovca satovima. Rolex je u izjavi rekao da će Bucherer zadržati svoje ime i nastaviti poslovati kao neovisna tvrtka.

Menadžment Bucherera ostat će nepromijenjen, a financijski uvjeti nisu objavljeni. Rolex je rekao da je odluku o kupnji tvrtke donio nakon što je predsjednik Bucherera Jörg Bucherer, treća generacija čelnika obiteljske tvrtke, u nedostatku izravnih potomaka razmatrao prodaju tvrtke, prenosi Forbes.

"Ovaj potez odražava želju marke sa sjedištem u Ženevi da ovjekovječi uspjeh Bucherera i očuva bliske partnerske veze koje povezuju obje tvrtke od 1924. godine", stoji u priopćenju Rolexa.

Za akviziciju je potrebno odobrenje švicarskih tijela za tržišno natjecanje.

Bucherer je međunarodna multibrand maloprodaja satova i nakita

Bucherer je međunarodna multibrand maloprodaja satova i nakita koja postoji od 1888. godine, s trgovinama u Švicarskoj, Sjedinjenim Državama, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Danskoj i Austriji. Ova maloprodaja trenutno prolazi kroz veliku ekspanziju na američkom tržištu, uključujući nedavno ponovno otvaranje TimeDomea u Las Vegasu, najveće prodavaonice satova u Sjevernoj Americi.

Bucherer ima više od 100 prodajnih mjesta diljem svijeta, od kojih 53 distribuira robnu marku Rolex, a 48 distribuira marku Tudor, Rolexovu sestrinsku tvrtku. 

"Ovo će se sada dramatično promijeniti", kaže Alexander Linz iz WatchAdvisora, popularnog YouTube programa o satovima i industriji. "Nema razloga da Rolex ne plasira svoje satove u svih 100 trgovina. To neće biti sutra, ali će se dogoditi."

Osim toga, Linz kaže da će ova akvizicija vjerojatno omogućiti Rolexu da svoje najtraženije satove prodaje isključivo putem trgovina Bucherer. I to unatoč izjavi Rolexa da će odnos ostalih trgovaca u njegovoj prodajnoj mreži ostati nepromijenjen.

Linz kaže da je Jean-Frédéric Dufour, CEO Rolexa, jedan od najbriljantnijih menadžera u industriji i da je ova akvizicija velika pobjeda za marku satova. "Rolex grupa uvjerena je da je ova akvizicija najbolje rješenje ne samo za vlastite brendove već i za sve partnerske brendove satova i nakita, kao i za sve zaposlenike grupe Bucherer", poručili su iz Rolexa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.