Samočisteće boce su sve popularnije, ali su i skupe. Evo kako se čiste same

Foto: amazon.de/philips.com/waatr.com/livelarq.com/drpharma.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VIŠEKRATNE boce za vodu nisu neka novost, ali one samočisteće jesu i u zadnje vrijeme se o njima sve više priča. Višekratne boce za vodu odličan su način da se podsjetite da ostanete hidrirani cijeli dan. No iako se u njima u većini slučajeva nalazi voda, i njih treba redovito čistiti.

Mnogi ih ne peru onoliko često koliko bi trebali, a nakon nekog vremena iz njih se može osjetiti neugodan miris. Na tržištu su se počele pojavljivati ​​nove boce, za koje se tvrdi da se same dezinficiraju, a iako nisu jeftine, prodajna prednost je ta što se nećete morati podsjećati kad ste ih posljednji put isprali sapunom i vodom.

Philips GoZero Smart UV boca, 590 ml, 59.99 € (451.99 kn)

Koriste UV svjetla za ubijanje mikroorganizama

No kako se one točno same čiste? Samočisteća boca za vodu teoretski radi pomoću unutarnjeg ultraljubičastog svjetla koje se obično nalazi na dnu čepa. Proces korištenja UV svjetla za ubijanje mikroorganizama poznat je kao ultraljubičasto germicidno zračenje. Kako objašnjava Insider, UV zrake oštećuju molekularne veze DNA u bakterijama i virusnim česticama, čineći njihove funkcije beskorisnima.

LARQ Bottle PureVis, 500 ml, 109 € (821.26 kn)

No funkcija samočišćenja u ovim bocama nije dizajnirana za uklanjanje teških metala ni drugih nebioloških kontaminata koji se mogu nalaziti u nepročišćenoj vodi, piše The Takeout. 

Više brendova ima samočisteće boce

Sada postoji više robnih marki koje proizvode samočisteće boce za vodu, uključujući Philips, LARQ, Kiyo, CrazyCap... Ponude se razlikuju u pogledu volumena boce s vodom, vremena potrebnog za samočišćenje, koliko često morate puniti čep i relativnog intenziteta čišćenja.

CrazyCap 2 pametna UV boca za vodu, 500 ml, 86.11 € (648.80 kn)

Što se tiče općenitog čišćenja višekratnih boca za vodu, prema stručnjacima, idealno bi bilo da se svakodnevno peru i temeljitije čiste barem jednom tjedno. Četka za boce olakšava posao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.