Seiko povodom obljetnice donosi rekreaciju svog prvog sata iz 1924.

Foto: seikowatches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SEIKOVA povijest seže u 1881. godinu, ali tek 1924. marka je predstavila prvi ručni sat koji je nosio ime Seiko na brojčaniku. Upravo je taj događaj označio službeni početak marke satova Seiko. Sljedeće godine, 2024., marka obilježava 100. obljetnicu ovog značajnog događaja i tim povodom lansira obljetničko izdanje. 

"Tijekom svoje povijesti Seiko je trijumfirao nad mnogim preprekama i izazovima. Zahvalni smo na prošlom stoljeću rasta i obećavamo da ćemo nastaviti ići naprijed kao robna marka kojoj se vjeruje, nadahnjujući ljude posvuda i stvarajući budućnost punu osmijeha sljedećih 100 godina", izjavila je marka povodom obljetnice. 

Prvo obljetničko izdanje posveta je prvom ručnom satu iz 1924. 

Vjerujemo da će Seiko imati nekoliko obljetničkih izdanja, a prvo, kojim započinje ovo slavlje, novi je sat iz kolekcije Presage, kojim odaje počast ovoj prekretnici. Posveta je prvom ručnom satu marke iz 1924. godine. 

Novi sat oživljava formu i dizajn originala u svakom detalju. Okruglo kućište i safirno staklo pažljivo su konstruirani kako bi zadržali eleganciju originala. Kruna i stražnja strana sata obilježene su zaštitnim znakom "S". On je 1900. godine registriran kao simbol tvornice Seikosha.

Vintage duh originala

Prema marki, slova Seiko na poziciji 12 sati vraćaju korisnika u prošlost, prisjećajući se prepoznatljivog pisma tog doba, a arapski brojevi odaju počast originalu, uključujući i debele i vitke linije kako bi stvorili podebljan i dinamičan font. Sat pokreće novi kalibar 6R5H, koji ima 24-satni pomoćni brojčanik na poziciji šest sati.

Baš kao i kod originala iz 1924., novi sat ima emajlirani brojčanik čiju su dubinu i ljepotu omogućili majstor Mitsuru Yokosawa i njegovi kolege, koji su specijalizirani za proizvodnju emajla. Zahvaljujući izradi brojčanika od emajla, upečatljivi bijeli izgled trajat će godinama. Postavljene nasuprot bijelog emajliranog brojčanika, retro oblikovane plave kazaljke ulovile su vintage duh originala.

 

Samo 1000 primjeraka

Sat ima pomične ušice i kožni remen koji se provlači, što je bilo uobičajeno u vrijeme izdavanja originalnog sata. Remen je izrađen od kože. Posebna pribadača s istim zaštitnim znakom, "S", uključena je u kutiju koja prati sat.

Sat će biti dostupan od siječnja 2024. godine, a na tržištu će se naći samo 1000 komada. Cijena je 2000 eura (15.069 kn). Više o njemu pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.