Asos kaže da će poduzeti "potrebne radnje" nakon pada prodaje od 18%

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ASOS je nedavno doživio značajan pad prometa bilježeći pad od 18% u prvoj polovini svoje fiskalne godine. Kao jedan od vodećih britanskih online maloprodajnih igrača, suočava se s izazovima, ali vjeruje da će zahvaljujući bržim proizvodnim procesima uspjeti vratiti profitabilnost u sljedećoj fiskalnoj godini.

Iako je Asos dugo bio vrlo popularan diljem Europe, njegov promet ostao je na istoj razini od 1.7 milijardi eura (1.5 milijardi funti) u polugodišnjem razdoblju završenom početkom ožujka. To je nekoliko stotina milijuna funti manje u usporedbi s istim razdobljem godinu dana ranije, a gubici prije oporezivanja porasli su za 37% dosegnuvši 140 milijuna eura (120 milijuna funti), piše Ecommerce News.

Asos je najavio daljnje korake u transformaciji poslovanja

Kao odgovor na promjene u trendovima, posebno na povratak britanskih online kupaca fizičkim trgovinama i pojačanu konkurenciju od novih online igrača poput Sheina iz Kine, Asos je najavio daljnje korake u transformaciji poslovanja. Njihova strategija "Povratak modi" već donosi rezultate s fokusom na ponudu najboljih proizvoda, jačanje odnosa s kupcima i smanjenje troškova usluge. U prvoj polovini godine postigli su napredak u tim područjima, a posebno su istaknuli uspješno upravljanje zalihama kako bi ostvarili najbolje financijske rezultate od 2017. godine.

Asos ističe "izvrsne rezultate" svog modela Test & React, koji sliči Sheinovom pristupu brzom praćenju novih dizajna i njihovoj brzoj online dostupnosti unutar tri tjedna. 

Asosov plan također uključuje smanjenje količine novih zaliha. Navodeći da su smanjili svoj unos za 30%, tvrtka je istaknula da je uspješno rasprodala značajnu količinu starih zaliha po sniženim cijenama, što smatra važnim korakom prema oporavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.