Smeta li vam premještanje proizvoda u trgovini? Evo zašto to trgovci rade

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U NABAVKU idu gotovo svi, a vjerojatno jedna od najiritantnijih stvari za kupce koju trgovine rade je premještanje proizvoda. Nekada su te izmjene suptilne pa samo jedan proizvod dobije novo mjesto, a nekada cijelu jednu kategoriju proizvoda trgovci izmjeste na drugi kraj dućana.

Bivši voditelj velike američke trgovine Whole Foods Jeff Campbell, koji se tim poslom bavio više od 20 godina, otkrio je zašto to trgovine zapravo rade.

"Trgovine mješovitom robom očajnički žele učiniti svoje trgovine boljim od svojih konkurenata. Jedan od najboljih načina za to je promjena izgleda. Ali to je također način da se kupce prisili da prođu svakim prolazom, računajući da će obaviti dodatne kupnje koje nisu planirali", piše The Grocery Store Guy. 

Logičan i glavni razlog je što trgovine mješovitom robom žele ostvariti što veću prodaju, a ovo je najbolji način za dodatnu zaradu i eventualno širenje. Kako bi maksimizirali zaradu, potrebno je da njihovi kupci kupe više artikala nego što su uopće namjeravali. Da bi se to dogodilo, moraju otežati kupcima pronalaženje artikala koji im trebaju. Tu na scenu dolazi preuređenje trgovine.

Lutanje trgovinom, impulzivna kupnja, uvođenje novih proizvoda...

Ako danas posjetite trgovinu, a zatim se vratite u nju nekoliko mjeseci kasnije, vidjet ćete da neki artikli nisu tamo gdje ste ih prvotno pronašli. Dok hodate uokolo pokušavajući ih locirati, vidjet ćete druge predmete koji će vam zapeti za oko i postoji mogućnost da ćete ih impulzivno kupiti.

Preuređenjem trgovine također se omogućuje postavljanje najprodavanijih proizvoda na prednju stranu što privlači kupce. No osim toga profiti na nekim artiklima su veći nego na drugima. S time na umu, one proizvode koji imaju višu maržu neki će trgovci staviti na policu koja je u razini očiju kupaca.  

Trgovine se preuređuju i kada izađe novi proizvod, a to može biti prilično često. Isto tako se preuređuju kada pojedina tvrtka prestane proizvoditi neki proizvod. U svim tim slučajevima trgovina mora promijeniti raspored kako bi popunila prostor proizvoda koji je otišao i/ili napraviti mjesta za nove stvari.

Na kraju, preraspoređivanje artikala omogućuje trgovini da se riješi proizvoda kojima uskoro istječe rok trajanja. Preuređivanje cijele trgovine ili samo određenih odjela ili prolaza naziva se resetiranje. Resetiranje uključuje uzimanje svega s određene police ili cijelog prolaza (ili povremeno cijele trgovine), odlučivanje kako to preurediti i zatim vraćanje.

Većina trgovina mješovitom robom je uređena na sličan način

Većina trgovina mješovitom robom je uređena na sličan način - u prednjem dijelu trgovine se nalazi cvijeće te je to ujedno prva stavka koju kupci vide. Budući da cvijeće također odlično miriše, daje kupcima dojam da trgovina ima svježe proizvode. 

Ostali proizvodi koji se drže blizu ulaza su oni koji se nazivaju "zgrabi i ponesi". To su artikli poput flaširane vode, grickalica i sl. Kupci mogu lako zgrabiti nešto za konzumiranje dok kupuju, što inače ne bi učinili.

Bomboni, časopisi i drugi proizvodi koji se mogu impulzivno kupiti obično se stavljaju u blizini blagajni kako bi ih kupci mogli odabrati dok čekaju i neće imati dovoljno vremena predomisliti se. Pekare se obično nalaze iza ulaza. Miris svježe pečenog kruha obično izaziva osjećaj gladi i najvjerojatnije će navesti kupce da kupuju više namirnica.

Ostala roba za kućanstvo, poput sastojaka za kuhanje i konzervirane hrane, obično se stavlja u središnje prolaze. Na stražnjoj strani trgovina obično se nalaze proizvodi poput jaja, mesa i mliječnih proizvoda. Dok kupci dođu do njih, usput će vidjeti druge nebitne artikle i vjerojatno ih kupiti. 

Većina trgovina se malo preuređuje svakih nekoliko mjeseci

Na gornjoj polici obično se nalaze proizvodi koji sadrže proizvode marki koje nisu jako popularne. Police koje su u razini vaših očiju namijenjene su najprodavanijim i/ili najprofitabilnijim proizvodima. Riječ je o proizvodima koji su renomiranih marki i stoga lako mogu privući pozornost.

Nisu nužno najjeftiniji proizvodi, ali se ipak dobro prodaju zbog ugleda robnih marki. Donje police najčešće su rezervirane za vrlo teške ili glomazne proizvode. 

Trgovine se preuređuju i kako bi se napravili "prijelomi boja". Naime ako na polici imaju dva predmeta koja dolaze u crvenoj kutiji i jedan koji dolazi u plavoj, prodat će ih se sveukupno više ako se ovi u plavoj ambalaži stave između dvije crvene ambalaže. Time se svi oni bolje ističu.  

Iako ne postoji određena učestalost koju trgovci slijede kada preuređuju trgovinu, većina ih se malo preuređuje svakih nekoliko mjeseci. Za velike promjene u cijeloj trgovini jednom godišnje nije neuobičajeno, dok neki trgovci mogu preuređivati ​​dva puta godišnje.

Ne postoji utvrđeni obrazac koliko se često mijenjaju. Ali u gradu s velikom konkurencijom mogli biste primijetiti da to rade češće jer pokušavaju osvojiti veći udio u prodaji namirnica. Ponekad se preuređivanje vrši na zahtjev dobavljača proizvoda. Mnogi veliki prodavači plaćaju trgovinama kako bi dobili dobar plasman u trgovini za svoje proizvode.