Sony je izbacio nove prijenosne zvučnike. Evo prvog pogleda

Foto: electronics.sony.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY je predstavio dva nova zvučnika koja su i službeno puštena u prodaju ovog mjeseca, a skuplji model je stigao i na naše tržište. Radi se o modelima SRS-XB100 i SRS-XV800. To su dva bežična zvučnika, svaki s dugim trajanjem baterije, za koje Sony kaže da ovog ljeta mogu ići bilo gdje s vama.

Sony SRS-XB100: Malen, ali moćan

Kompaktni SRS-XB100 je možda malen, ali Sony je upakirao dosta značajki u zvučnik kako bi zaslužio vašu pažnju. Na primjer, emitira široko rasprostranjen zvuk zahvaljujući ugrađenom procesoru za difuziju zvuka. A pogonski program zvučnika poboljšava bas odaziv sustava, piše Zdnet.

Imajući na umu prenosivost, Sony SRS-XB100 teži samo oko 274 grama, a dimenzije su 76 mm promjera x 95 mm. Također ima ugrađeni mikrofon pa ga se može koristiti za telefoniranje bez upotrebe ruku. To olakšava prijelaz sa slušanja glazbe na pozive dok ste vani.

Sony također daje opciju da uparite više zvučnika zajedno kako biste stvorili iskustvo stereo slušanja ili da se povežete sa samostalnim SRS-XB100 putem USB-C priključka, Bluetootha ili Fast Paira za Android.

Sony kaže da se SRS-XB100 može koristiti bilo gdje, uključujući i u vlažnom okruženju. To je zato što zvučnik ima ocjenu IP67, što ga čini vodootpornim i otpornim na prašinu. Iako ne bi preporučio da to testirate, Sony tvrdi da zvučnik može izdržati uranjanje u jedan metar vode do 30 minuta, pod uvjetom da su svi priključci zatvoreni.

SRS-XB100 ističe trajanje baterije od 16 sati, što je tehnički bolje od većine najboljih prijenosnih zvučnika na tržištu. Ovaj manji prijenosni zvučnik još nije stigao u trgovine kod nas, ali strani mediji spominju cijenu od 54.70 € (412.13 kn). Trenutno je dostupan za kupnju samo u Americi, ali se nadamo da uskoro stiže i kod nas, kao što je i veći model stigao.

Sony SRS-XV800: Idealan zvučnik za zabavu

Veći od ova dva Sonyjeva noviteta, SRS-XV800 snažan je zvučnik za zabave dizajniran da bude izdržljiv i prenosiv. Sony je dizajnirao SRS-XV800 s višesmjernim zvukom, s dva stražnja visokotonca koji najbolje rade na velikim zabavama i uz zid kada su spojeni na televizor.

Sony SRS-XV800B, 699.99 € (5274.07 kn)

Tu su i tri prednja visokotonca za poboljšanu jasnoću glasa i realistične visoke frekvencije. SRS-XV800 također sadrži dvije X-Balanced jedinice zvučnika, svaka s pravokutnom dijafragmom za postizanje visokog zvučnog tlaka s malo ili nimalo izobličenja i snažnim, snažnim basom, prema Sonyju.

Zvučnik dolazi s osvijetljenim dodirnim panelom na vrhu i podržava neizravno osvjetljenje koje se sinkronizira s reprodukcijom glazbe. SRS-VX800 može se upariti s Bluetoothom, Fast Pairom za Android, ulazom za karaoke i gitaru ili optičkim kabelom, a kompatibilan je s aplikacijama Sony Music Center i Fiestable.

Sony SRS-XV800B, 699.99 € (5274.07 kn)

SRS-XV800 je otporan na prskanje. Dakle, iako nije vodootporan, ima ocjenu IPX4 da izdrži prskanje vodom. SRS-XV800 ima ugrađenu bateriju za koju Sony kaže da vam može pružiti do 25 sati slušanja. Ovaj model stigao je i kod nas te se prodaje po cijeni od 699.99 eura (5274.07 kn).