Sony je prodao 40 milijuna PS5 konzola i zahvalio fanovima

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY je objavio da je prodao više od 40 milijuna PlayStation 5 konzola unatoč "neviđenim izazovima covida" i problemima u opskrbnom lancu. 

PS5 dominirao je prodajom

"Lansirali smo PlayStation 5 u studenom 2020. i svijet je bio na čudnom i drugačijem mjestu nego kad smo najavili konzolu 2019. Unatoč neviđenim izazovima covida, naši timovi i naši partneri marljivo su radili na isporuci PS-a 5 na vrijeme.

Nastavili smo se suočavati s pandemijom i bili su potrebni mjeseci da se lanci opskrbe normaliziraju kako bismo mogli imati zalihe koje su zadovoljile potražnju. Više mjeseci nego što pamtim zahvaljivali smo zajednici na strpljenju tijekom rješavanja ovih problema.

Ali sada je ponuda PS-a 5 dobro opskrbljena i vidimo da je ta nagomilana potražnja konačno zadovoljena. Uz podršku ljubitelja PlayStationa, dostigli smo prekretnicu od 40 milijuna PS5 konzola prodanih igračima od lansiranja. Hvala puno našoj zajednici igrača - bez vas ovo bi bio nemoguć zadatak", izjavio je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta.

Prodaja PlayStationa 5 dominirala je ovom generacijom, lako nadmašujući obje konzole Xbox serije otkad su sve lansirane u studenom 2020.

Pročitajte više