Starbucks paru u Americi naplatio dvije kave više od 4000 eura

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STARBUCKSOVA kava možda jest skupa, ali ovo je pretjerano čak i za njih.

Jedan par iz Oklahome doživio je šok kad je naručio dvije šalice kave na jednom od Starbucks prodajnih mjesta u Tulsi koje su im naplaćene 4456.27 dolara (4162.65 eura), piše New York Post.

Jesse O'Dell ispričao je da je otišao u Starbucks po svoju uobičajenu kavu 7. siječnja naručivši ledeni Americano za svoju ženu i venti karamel Frappuccino za sebe, što je ukupno iznosilo oko 10 dolara (9.35 eura).

Nije odmah uočio grešku u naplati

Otac četvero djece nije shvatio što se dogodilo jer nije odmah provjerio račun. Ali njegova supruga Deedee kasnije je primijetila da je četveroznamenkasta naplata bila napravljena za kave kada je otišla upotrijebiti svoju kreditnu karticu u trgovačkom centru te je bila odbijena, izvještava WNEM.

 

Par je rekao da je ubrzo kontaktirao tvrtku za pomoć te su mu službenici Starbucksa poslali čekove kako bi nadoknadili izgubljen novac - ali čekovi nisu bili valjani. "Kontaktirali smo njihovu korisničku službu za pomoć vjerojatno 30 do 40 puta tog dana", rekao je Jesse ističući da je njegova obitelj morala otkazati obiteljsko putovanje jer u tom trenutku zbog pogreške nisu imali novca.

Glasnogovornik Starbucksa rekao je Postu da su prvi čekovi odbijeni zbog greške pri upisu te da je novi set čekova isporučen i unovčen. Glasnogovornik je također okrivio par za grešku s naplaćenim iznosom prilikom kupovine kava rekavši da je Jesse sam dao ogromnu napojnicu kada je naručivao.

Propustili obiteljski odmor zbog incidenta

Jesse, međutim, poriče optužbe i tvrdi da mu je upravitelj okruga rekao da je to uzrokovano problemom s mrežom.

"Znam pritiskati gumbe. Nisam pritisnuo taj gumb", rekao je za McClatchy News u telefonskom intervjuu. "Ako to nije bio barist, onda je definitivno vaša mreža, što je stvarno velik problem." Par je podnio žalbu policiji u Tulsi, ali je slučaj kasnije zatvoren kada su isporučeni čekovi.

Jesse je također upozorio druge kupce da paze na iznenađujuće troškove na vlastitim računima u slučaju da ono što se njemu dogodilo nije jednokratna pogreška. Obitelj je bila posebno uzrujana jer je zbog incidenta propustila odmor za koji je kupila nepovratne karte za posjet Deedeeinom rodnom Tajlandu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.