Stiglo je mnoštvo novih parfema, evo koji su vrijedni pažnje

Foto: Promo/dior.com/clivechristian.com/guerlain.com/sephora.fr/bykilian.fr/makeup.hr/ lancome.hr/.jeanpaulgaultier.com/ givenchybeauty.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLE godine viralni su bili parfemi s notom vanilije, nišnim mirisima je porasla popularnost, a mnogi stari klasici dobili su novo ruho. Bila je to dobra godina za parfeme, a čini se da će i 2024. nastaviti u tom tonu. S dolaskom nove godine, mnogi parfumeri predstavili su nove mirise ili preoblikovali kultne favorite. Evo na koje vrijedi obratiti pažnju, za sada. 

Dior New Look Eau de Parfum

Dior New Look

Novi Diorov miris nadahnut je legendarnim siluetama New Looka Christiana Diora iz 1947. Radi se o jantarnom, uniseks parfemu, koji uz jantar u bazi sadrži note aldehida i tamjana. 

"Vjeran Christianu Dioru, koji je želio da njegovi parfemi budu olfaktorna ogledala njegove visoke mode, težio sam zadržati ovu savršenu simbiozu između mode i mirisa s nevjerojatnom smjelošću", rekao je Francis Kurkdjian, kreativni direktor parfema Dior na stranici brenda. 


Guerlain Neroli Plein Sud Eau de Parfum

Guerlain Neroli Plein Sud, 100 ml, 325 eura

Novi miris Guerlaina nadahnut je južnim putovanjima Antoine de Saint Exupéryja, poznatog istraživača i autora Malog princa. Ovaj uniseks miris u sebi sadrži note đumbira, kurkume, cimeta, nerolija, cvijeta naranče, vetivera i sandalovine. Kreirala ga je Delphine Jelk.


Armani Beauty My Way Nectar Eau de Parfum

Armani Beauty My Way Nectar, Sephora, 30 ml, 79 eura

Armanijev My Way kultni je favorit, a sada dolazi u novoj varijaciji idealnoj za proljeće i ljubitelje cvjetnih mirisa. U notama ima krušku, cvijet naranče, bergamot, tuberozu, jasmin, list ljubičice, bijeli mošus, cedrovinu i burbonsku vaniliju. 


Yves Saint Laurent Black Opium Over Red Eau de Parfum

Black Opium Over Red - Eau de Parfum, Sephora, 30 ml, 78 eura

Ova nova varijacija popularnog YSL mirisa obećava "cvjetni potpis kave Black Opiuma upleten sa sočnim akordom trešnje". Miris je upakiran u crvenu bočicu koja simbolizira voćni sastojak koji zauzima središnje mjesto. "Ta je boca dizajnirana da zaslijepi sva vaša osjetila", kaže marka. 


Kilian Paris Born to Be Unforgettable Eau de Parfum

Kilian Paris Born to Be Unforgettable, 50 ml, 135 eura

Nova kreacija prestižne kuće Kilian upravo je stigla na tržište. Born to Be Unforgettable Parfum najnoviji je dodatak liniji The Fresh mirisa za muškarce i žene koju karakterizira harmonija između privlačnosti cvjetnih nota i kiselosti citrusa.

Novi parfem sadržava note koje oponašaju pjenušavi, karakteristični šum gaziranog pića Coca-Cole. Otvara se snažnom notom limete, nakon čega slijedi akord Cole koji se sastoji od fuzije cimeta, muškatnog oraščića i daška vanilije kako bi u potpunosti utjelovio slatko i pjenušavo popularno piće.


Viktor & Rolf Flowerbomb Tiger Lily Eau de Parfum

Viktor & Rolf Flowerbomb Tiger Lily, Sephora, 50 ml, 134 eura

Note poput kokosovog mlijeka, bergamota, tigar ljiljana, jasmina, frezije, manga i benzoina čine ga idealnim ženskim ljetnim mirisom. Izrezana poput dijamanta, emblematska boca parfema Flowerbomb ukrašena je sunčanom jantarnom bojom. 


Zadig & Voltaire This Is Really Her! & Him!

This Is Really Her!, makeup.hr, 50 ml, 84.22 eura / This is Really Him!, 100 ml, 92.03 eura

Francuska kuća Zadig & Voltaire lansirala je dvostruko izdanje za muškarce i žene - This Is Really Her! i This Is Really Him! Radi se o varijacijama mirisa originalne linije iz 2016. This is Really Her! krase note ružičastog papra, bosiljka, ruže, kestena, meda, pačulija i vanilije. Miris je, pak, inspiriran gradom svjetlosti - Parizom.

This is Really Him! sadrži note grejpa, limuna, cvijeta naranče, svetog drva (Palo Santo) i Amberwooda. Mješavinu je kreirala Nathalie Lorson s modernim muškarcem na umu. 


Chloé Nomade Nuit d'Egypte Eau de Parfum

Chloé Nomade Nuit d'Egypte, Sephora, 30 ml, 96 eura

Francuska marka Chloé lansirala je još jednu iteraciju svoje hvaljene linije, Nomade - Nuit d'Egypte. Miris odaje počast rodnoj zemlji osnivačice marke Gaby Aghion - Egiptu, kolijevci povijesti gdje je napravljen prvi parfem poznat čovječanstvu, a koji su drevni Egipćani nazivali kyphi.

Chloé sada reinterpretira ovu dragocjenu alkemiju u emblematskom Eau de Parfumu koji se nalazi na raskrižju kultura. Note su mu Mirha, cimet, đumbir, cvijet metle, cipriol i opoponaks, a tu je i apsolut egipatskog cvijeta naranče te vanilija. 


Dior Miss Dior Parfum

Dior Miss Dior Parfum

Još jedan Dior na listi i to kultni favorit - Miss Dior. Ova prestižna kuća odlučila je, izgleda, godinu započeti s ponovnom posjetom svojim vintage ikonama. Nakon reinterpretacije New Look Eau de Parfuma, izdali su novu interpretaciju njihove ikone iz 1947., Miss Dior parfema.

Taj cvjetni miris za žene odavao je počast Catherine Dior, sestri dizajnera, poznatoj kao Miss Dior. I iza reinterpretacije Miss Diora stoji Francis Kurkdjian. Od svojih prethodnika razlikuje se po fuziji voćnih i cvjetnih aspekata povezanih s drvetom. Tako su tu note mandarine, jasmina i drveta. 


Lancôme La Nuit Trésor Le Parfum

Lancôme La Nuit Trésor Le Parfum, 30 ml, 89 eura

Lancôme donosi novi dodatak svojoj liniji La Nuit Trésor. Radi se o najintenzivnijoj koncentraciji do sada, a obećava zavodljivo, senzualno i strastveno mirisno iskustvo. Novi miris je eliksir ruže obavijen gorkim ekstraktom kakaovca i notama crnog ribiza. Dolazi u staklenoj bočici u obliku dijamanta.


Jean Paul Gaultier Paradise Garden La Belle i Le Beau

La Belle Paradise Garden Eau de Parfum
Le Beau Paradise Garden Eau de Parfum

Jean Paul Gaultier ima novi duo La Belle i Le Beau, u okviru kolekcije Paradise Garden. Nova izdanja u sebi imaju fuziju egzotičnog i bujnog cvijeća te raskošnog voća. La Belle krase note poput plavog lotusa, irisa i vanilije, dok Le Beau ima vodene note, mentu, đumbir, zelene note, kokos, smokvu, sol, sandalovinu i mahune tonke. 


Jean Paul Gaultier Le Male Lover Eau de Parfum

Jean Paul Gaultier Le Male Lover

Iznimno popularan miris marke Le Male dobiva iteraciju naziva Lover. Inspiriran je romantičnom stranom plaže. Ovo ograničeno izdanje krase note limete, ocean spreja, ambra, vanilije, papra te drvene note. Bočica od 125 ml će koštati 123 eura, a trebao bi se uskoro pojaviti na policama. 


Givenchy Gentleman Society Extreme Eau de Parfum

Givenchy Gentleman Society Extreme, 60 ml, 109 eura

Givenchy donosi mračniji i intenzivniji pogled na Gentleman Society, liniju koju je ova kuća predstavila prošle godine. Gentleman Society Extreme je drvenasta, cvjetna i začinska Eau de Parfum interpretacija prethodnika.


Clive Christian E Cashmere Musk

Clive Christian E Cashmere Musk, 50 ml, 400 eura

E Cashmere Musk nije samo miris, to je putovanje, kaže marka. Ovaj drvenasto-začinski miris, za žene i muškarce, u notama ima bergamot, naranču, đumbir, ružičasti i sečuanski papar, egipatski jasmin, Ambroxan, Guaiac drvo, mošus...

Marka tvrdi da se miris zadržava na koži ostavljajući neospornu prisutnost koja je istovremeno suptilna i zadivljujuća - miris koji postaje dio vas.

Pročitajte više