Što je najskuplje u ormarima Hrvata: "Tenisice od 900 eura. A odvratne su"

Foto: int.burberry.com/goldengoose.com/elfs.hr

ŠOPING nije uvijek puko trošenje novca na nove krpice. Ako odlučite uložiti više novca u neki komad, ponekad je to zaista pravo investiranje. Pitala sam neke poznanike što je najskuplje što imaju u ormaru i koliko im se ta investicija stvarno isplatila. U odgovorima se pronašlo prilično zanimljivih preporuka i antipreporuka.

Tenisice Golden Goose

Dolores (27) kaže da su najskuplji komad u njezinom ormaru tenisice Golden Goose, a platila ih je 510 eura. "Mislim da je vrijedilo jer već planiram kupiti nove u drugoj boji", kaže. Iako tenisice nisu baš udobne niti za duge staze, tvrdi da se kupnja isplatila jer su to jedine tenisice koje nosi ljeti na haljine s obzirom na to da ne voli nositi sandale niti otvorenu obuću po gradu. 

Ipak, kaže da će ovaj put postupiti pametnije i kupiti ih na sniženju ili preko BestSecreta gdje su i do 30% jeftinije.

Dr. Martens

Mirna (30) najviše novca uložila je u marte, i to prije deset godina. Nažalost, ne postoje više jer su bile limited edition. Pitala sam ju je li zadovoljna kupnjom i koliko se isplatila. "Do te mjere da sam jednom slala mail je li moguće proizvesti ih opet", podijelila je.

Tada im je cijena bila oko tisuću kuna, a Mirna ih je uhvatila na sniženju od čak 50%. "Najbolja stvar ikad, imaju 10 godina i nisu ni napukle, samo se boja malo skinula pa nisu za posao, ali za javnost da", zaključila je.

Pulover Polo Ralph Lauren

"Najskuplji komad odjeće koji imam je Ralph Lauren pulover koji se skupio u pranju i sad je to Ralph Lauren pulover za bebe", rekla je Anamaria (29) kroz smijeh i suze istovremeno. Na slici vidite veličinu nakon svih pokušaja rastezanja koje su life hackovi s interneta nudili.

Pulover je bio oko 200 eura, a uspjela ga je nositi godinu dana prije nego što se incident dogodio.

Balenciaga Triple S low-top 

Marko (32) kaže da su najskuplje i najgore što je ikad kupio tenisice Balenciaga od oko 800-900 eura. "Obuo sam ih tri puta, od toga dva na festivalu. Ali možda bolje da sam štikle obuo jer brijem da bih lakše hodao. Ako previše skupiš noge, đonovi ti udare jedan o drugi pa zapneš", podijelio je sa žaljenjem.

Njegove tenisice imaju zeleni logo, za razliku od standardnog bijelog. "Vjerojatno su zato i bile na popustu. Uglavnom, odvratne su", dodao je. Kaže da ga uvijek privuče veliki popust, ali da vrijedi novaca, sigurno ne, zaključio je.

Nike W Air Vapormax 2020 FLYKNIT

Ana (31) ima zavidnu kolekciju tenisica, a kaže da su ove Nikeice jedne od najudobnijih tenisica koje je ikad imala te da ih je baš iznosala. "Preudobne su, samo što su sada užasne. Pogledaj u što se ta guma pretvori", rekla je Ana poslavši slike prilično otrcanog đona.

Kaže da joj je zaista krivo, pogotovo jer su to tenisice od dvjestotinjak eura, a guma toliko požuti da ju je nemoguće oprati. "Šteta, a baš su i udobne i prekrasne", rekla je.

Tenisice Philip Plein

Marko (33) kaže da su mu u ormaru najskuplje tenisice Philip Plein koje je platio oko 450 eura, a ima ih nešto manje od godinu dana. "Nisu udobne kao niti jedne dizajnerske", tvrdi on kroz smijeh.

Elfs haljina CAROLINA LJ

Gordanin (40) najskuplji komad odjeće je dizajn poznatog zagrebačkog dvojca. Kaže da je haljinu kupila jer njezin kroj pristaje svim oblicama ženskog tijela te ju može nositi u raznim prigodama. Ona ju je konkretno kupila za svatove.

Kaže da je postojao strah, budući da ju je naručila preko web shopa, da 'to neće biti to' ili da cijena neće opravdati kvalitetu. "Ovdje to definitivno nije bio slučaj", rekla je. Za Dan žena bila je na popustu pa ju je ona s dostavom platila 335 eura, a puna cijena je 410.

Tvrdi da nimalo ne žali zbog kupovine jer je ugodna za nositi, ali i kvalitetnog materijala. "Po broju komplimenata koje sam dobila taj dan, definitivno je bila savršena za mene", zaključila je.

UGG - Classic Ultra Mini

Gabrijela (28) najviše novca u svome ormaru izdvojila je za vrlo popularne niske uggsice. "Jako volim nositi uggsice i stalno sam kupovala neke žnj marke pa sam napokon odlučila investirati u kvalitetnije", podijelila je.

Tvrdi da su stvarno pretople, a nosila ih je stalno, kroz cijelu zimu. "Idu i na traperice i na trenirku i na tajice, stvarno su za svakodnevno nošenje i provjereno ne propuštaju", kaže Gabrijela. Htjela ih je kupiti na sniženju, ali nikako nije mogla uhvatiti priliku pa su ju koštale 170 eura. "Stvarno vrijede tu cijenu", smatra.

Ironično, tjedan dana nakon što ih je konačno kupila po punoj cijeni, bile su na popustu pa je njezina mama kupila identične za 120 eura. 

Burberry Trench Coat

Karlina (29) najskuplja stvar u ormaru je mantil Burberry koji joj je mama kupila prije desetak godina u Berlinu. Cijena mu je tada bila oko 1300 eura, a danas je ta cijena dosta viša. Na jednoj stranici čak 2300 eura.

"Budući da je Burberry brend s dugom tradicijom i da je njihov klasični bež mantil jedan bezvremenski statement komad odjeće, čiji se izgled već godinama nije značajno promijenio, mislim da se itekako isplatilo uložiti u njega", rekla je.

Kaže da ga planira i dalje nositi, a kvalitetom je kao nov. "Mama mi je željela priuštiti nešto što ću moći nositi dugo godina i što nije samo trendovski komad odjeće tako da je u tome uspjela, jer ga volim i nosim kao i prvog dana", podijelila je Karla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.