Sve manje Amerikanaca se prebacuje s Androida na iPhone

Foto:/Screenshot: Shutterstock/cirpapple

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

CIRP je objavio svoju najnoviju studiju koja istražuje koliko novih korisnika iPhonea u SAD-u dolazi s Android pametnih telefona. Nakon postizanja vrhunca prije pet godina, prelazak s Androida na iPhone malo je opao. Prošlog svibnja podaci CIRP-a su pokazali snažan zamah za Apple s rekordnih 15% novih korisnika iPhonea u SAD-u koji su prije dolazili s Android platforme.

Međutim, početkom godine novo izvješće CIRP-a pokazuje da se trend blago preokrenuo tijekom 2023.

Pad od 2%

Broj korisnika Androida koji prelaze na iPhone bilježi pad s 5-godišnjeg rekorda. Prema novom izvješću CIRP-a 13% novih kupaca iPhonea u SAD-u izjavilo je da su prešli s Androida. To predstavlja pad od 2% u odnosu na ono što je CIRP zabilježio prošle godine.

Unatoč tome, taj postotak i dalje je za 2% viši od onoga što je tvrtka primijetila za Android prebacivače 2020. i 2021., te se podudara s podacima iz 2019. godine.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Android uređaji ponovno osvojiti prednost u odnosu na iPhone 2024. Na primjer, serija Samsung S24 već je vrlo dobro prihvaćena nakon lansiranja u siječnju 2024. godine. Zanimljivo je napomenuti da je čak zaradila više ocjene zadovoljnih kupaca u usporedbi s iPhoneom 15 i 15 Pro modelima.

Pročitajte više