Svi proizvodi omiljenog kozmetičkog brenda odnedavno su 100% veganski

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BREND The Body Shop je objavio kako su svi njihovi proizvodi konačno u potpunosti veganski i da ih je certificirao The Vegan Society. Svoje proizvode nisu testirali na životinjama od svojeg osnivanja 1976. te su prvi globalni brend koji je otvoreno protiv ove prakse. Sad su otišli i korak dalje.

Prvi u borbi protiv testiranja na životinjama

Kako bi reformulirali svoje proizvode u veganske, morali su zamijeniti sastojke životinjskog porijekla poput meda i lanolina. CEO tvrtke Ian Bickley izjavio je kako su naporno radili da bi došli do ovog velikog preokreta. "Prva smo kompanija koja se borila protiv testiranja na životinjama u kozmetici. Ovo je još nešto u čemu smo prvi", izjavio je, prenosi Vegan Food & Living.

"Iskreno čestitamo The Body Shopu na tome što su uspjeli 100% svojih proizvoda reformulirati u veganske", rekla je Chantelle Adkins, direktorica poslovnog razvoja The Vegan Societyja. "Nadamo se da će ovaj golemi korak postaviti nove standarde za druge kozmetičke brendove i potaknuti buduće promjene kako bi se smanjilo korištenje i iskorištavanje životinja u industriji."

Ni njih nisu zaobišle kontroverze

The Body Shop je osnovala Anita Roddick 1976. s misijom koja nadilazi njegu kože. Njezin se brend od samog početka borio protiv testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama. The Body Shop je bio prvi kozmetički brend koji je aktivno progovarao o takvim praksama.

Prije nekoliko godina brend se suočio s kontroverzama kad je najavio da će svoje proizvode prodavati u Kini, gdje je testiranje na životinjama obavezno. Zbog kritika korisnika, svoje su proizvode povukli iz Kine.

Na meti još jedne kontroverze brend se našao kad ga je 2006. kupio L'Oreal, koji svoje proizvode testira na životinjama. No, The Body Shop je 2017. preuzela brazilska tvrtka Natura &Co. Tad je počela transformacija brenda u veganski.

Prošle je godine europska grupa Aurelius kupila The Body Shop za 207 milijuna funti. Akvizicija je to koju je Bickley opisao kao mogućnost za otvaranje "novog poglavlja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.