Testirala je standardna i eko sredstva za čišćenje. Evo rezultata

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

REDOVITO se raspravlja o tome mogu li ekološki, organski, tzv. "zeleni" proizvodi za čišćenje doma uopće išta očistiti. Tiktokerica @skysaba odlučila je stoga sama testirati nekoliko različitih proizvoda za čišćenje. Napravila je dvije slične mrlje od soka te dodala i mrlje od čaša kako bi njezin test bio što vjerniji stvarnosti.

"Imamo čisti pult"

"Da sve bude fer, koristit ću i isti ručnik", rekla je na početku videa. Kuhinjski pult podijelila je na dvije strane i zaprljala ih. Testirala je dva sredstva za čišćenje i u oba je slučaja morala brisati mrlje dva puta. "Ne pokušavam dokazati da su jedni bolji od drugih, već da i jedni i drugi rade svoj posao. A imamo čisti pult"

@skysaba im sick of people saying the eco/orgnaic/clean products dont work as well so I have decided to prove they do 🤣 #ecovsregular #ecofriendly #lowwaste #lowwaste #ecofriendly #ecofriendlyproducts #ecofriendlycleaning #sustainability #sustainable ♬ Elevator Music - Bohoman

U komentarima su mnogi oduševljeni njezinim rezultatima, a neki su ponudili i svoje savjete: "Ako su mrlje od vina ili boje, ostavite ocat 2-4 minute", "Sama radim svoj čistač prozora. Nikad nisu bili tako čisti", "Obožavam ovo", "Hvala ti".

Proizvodi koji čuvaju okoliš

Za razliku od standardnih proizvoda za čišćenje, ekološki prihvatljivi proizvodi sadrže prirodne, biorazgradive sastojke koji čuvaju naše zdravlje od štetnih kemikalija, ali i pomažu nam očuvati okoliš. Ako ste zainteresirani za prelazak na "zelene" proizvode za čišćenje, izdvojili smo nekoliko opcija.

Ecover višenamjensko sredstvo za čišćenje, DM, 4.50 eura
Frosch sprej za ostranjivanje mrlja, DM, 3.95 eura
Frosch univerzalno sredstvo za čišćenje, DM, 2.95 eura

Pročitajte više