Tijekom TED-a predstavljena nova vrsta nosivog uređaja

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRILIKOM jučerašnjeg TED Talksa bivši zaposlenici Applea Imran Chaudhri i Bethany Bongiorno, osnivači Humanea, predstavili su nosivi uređaj bez zaslona koji pokreće umjetna inteligencija. Prema demonstraciji, čini se da ovaj gadget prati glasovne i gestovne naredbe te može projicirati ekran na obližnje objekte, uključujući i dlan ruke. 

U svom ovotjednom govoru na TED-u, suosnivač Humanea Imran Chaudhri ponudio je rani uvid u dizajn i ključne specifikacije gadgeta pokretanog umjetnom inteligencijom. Tijekom prezentacije Chaudhri je nosio uređaj u džepu na prsima.

Ne treba pametni telefon ili bilo koji drugi uređaj za uparivanje

"To je nova vrsta nosivog uređaja i platforme koja je u potpunosti izgrađena od temelja za umjetnu inteligenciju. I potpuno je samostalna. Ne trebate pametni telefon ili bilo koji drugi uređaj za uparivanje s njim", navodno je izjavio Chaudhri, prenosi Gadgets 360.

Uređaj ima dizajn bez zaslona i koristi kombinaciju glasa i gesti. Tijekom prezentacije Chaudhri je nosio uređaj u džepu, a glasovni unos se aktivirao dodirivanjem uređaja. Chaudhri je pokazao što sve uređaj može pa ga je tako koristio za prevođenje, sažetak poruka i kalendarskih pozivnica koje je primio tijekom dana, a zatim je demonstrirao telefonski poziv sa suosnivačicom Humanea Bethany Bongiorno projiciran na njegovom dlanu. 

Danas tijekom dana očekuje se da će kompletan video s ovim novim uređajem biti uploadan na službeni TED YouTube kanal. Prema pisanju stranih medija, više detalja o gadgetu trebalo bi biti otkriveno u nadolazećim mjesecima.

Humane surađuje s OpenAI-jem, tvorcem ChatGPT-a i Microsoftom

Humane su osnovali 2018. Imran Chaudhri i Bethany Bongiorno. Prikupili su 100 milijuna dolara prošlog mjeseca, čime je ukupna vrijednost tvrtke porasla na 241 milijun dolara. Humane surađuje s OpenAI-jem, tvorcem ChatGPT-a i Microsoftom.

Tvrtka također radi s korejskim elektroničkim divom LG Electronicsom na "potencijalnim (istraživačkim i razvojnim) projektima za sljedeću fazu Humane proizvoda" i s Volvo Car's Tech Fundom na "potencijalnoj budućoj suradnji koja bi bila prvi primjer primjene Humaneove ponude automobilskoj industriji".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.