Tupperware ide u stečaj

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TUPPERWARE Brands priprema se za podnošenje zahtjeva za stečaj već ovog tjedna, izvijestio je Bloomberg News, pozivajući se na izvore upoznate s planovima tvrtke. Ovo dolazi nakon višegodišnjih pokušaja oživljavanja poslovanja zbog opadajuće potražnje.

Nakon dugotrajnih pregovora s vjerovnicima o upravljanju dugom većim od 700 milijuna dolara, Tupperware planira pokrenuti postupak stečaja. Vijest je uzrokovala pad dionica za više od 50%.

Brend kućanskih proizvoda, poznat desetljećima po spremnicima za pohranu hrane, planira zatražiti sudsku zaštitu kako bi se privremeno zaštitio od vjerovnika. Tvrtka je prekršila uvjete zaduženja i angažirala pravne i financijske savjetnike, izvještava Bloomberg pozivajući se na anonimne izvore.

Podsjetimo, već prošle godine Tupperware je upozorio na mogućnost propasti zbog financijskih poteškoća. Tvrtka je tada u priopćenju navela da "predviđa kako možda neće imati odgovarajuću likvidnost u bliskoj budućnosti."

Tvrtka je osnovana 1946. godine

Tvrtku je 1946. godine osnovao kemičar Earl Tupper, a njezina popularnost naglo je porasla 1950-ih kada su žene poslijeratne generacije organizirale takozvane Tupperware zabave u svojim domovima kako bi prodavale spremnike za pohranu hrane, tražeći pritom osnaživanje i neovisnost.

Pandemija covid-19 povećala je prodaju jer su obitelji koje su ostajale kod kuće više kuhale i imale puno ostataka hrane. Prodaja je pala nakon popuštanja mjera i povratka uobičajenim životnim aktivnostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.