U prodaji treće izdanje Priručnika za preživljavanje Grofa Darkule

Foto: Katarina Šijačić

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U PRODAJU je upravo stiglo treće izdanje Priručnika za preživljavanje Grofa Darkule. Na naslovnoj stranici knjige nalazi se kratak opis sadržaja koji odmah privlači pažnju: Priče iz djetinjstva koje smo proživjeli, ali o kojima smo morali šutjeti. Kroz kritiku društva u kojem su odrastali, ali u kojem i dalje nastoje preživjeti, dvoje anonimnih autora donosi 27 najintimnijih osobnih ispovijedi, bez uljepšavanja, srama i cenzure.

Iako je Priručnik zbirka autobiografskih priča, njezinu važnost publika je pronašla u tematiziranju gorućih društvenih problema, beskompromisnom raskrinkavanju nepravdi, demistificiranju tabua i pronalaženju rješenja postajući tako mjestom za povezivanje i podršku, edukaciju i kritiku.

Dotičući se tema poput toksičnosti patrijarhata, štetnosti hustle kulture, položaja marginaliziranih skupina, važnosti mentalnog zdravlja i prihvaćanja vlastite seksualnosti, Priručnik je knjiga koja kritizira društvo ohrabrujući čitatelja da u njemu ipak uspije pronaći sreću, raskine toksične odnose, izbori se za svoja i tuđa prava, pronađe pomoć i uzdigne se iznad pogrešaka iz prošlosti, učeći ga pritom što feminizam i aktivizam doista jesu.

Humanitarni karakter

Baš kao i prethodno izdanje, i treće izdanje Priručnika za preživljavanje ima humanitarni karakter. Svakom kupnjom knjige Grof Darkula će donirati 1 euro udruzi Dugine obitelji, organizaciji koja okuplja LGBTIQ* parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se jednostavno žele informirati o izazovima i aspektima planiranja obitelji.

"Nakon drugog izdanja 1200 eura donirali smo Autonomnoj ženskoj kući Zagreb koja se brine o ženama i njihovoj djeci koje su bile žrtve rodno uvjetovanog nasilja. Ovaj put smo donacije usmjerili na Dugine obitelji ne samo što se i u knjizi bavimo kvir temama kroz nekoliko poglavlja već i zato što udruga radi jako važne stvari i projekte za zajednicu, ali i zato što je mentalno zdravlje kvir osoba ekstremno ugroženo", objasnili su autori povodom lansiranja trećeg izdanja Priručnika.

Lansiranje posljednjeg izdanja knjige prati foto i videokampanja koja tematizira društvena i politička pitanja kojima se autori bave na stranicama Priručnika. U suradnji s Grofom Darkulom fotografije je osmislila i realizirala fotografkinja Katarina Šijačić, a glas za videokampanju posudila je Nina Skočak, novinarka, politologinja i popularna hrvatska tiktokerica.

Novo izdanje Priručnika za preživljavanje dostupno je na službenoj web stranici Drugi Krak po cijeni od 23.90 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.