Unilever preuzima popularnu marku proizvoda za njegu kose

Foto: Shutterstock/unilever.com/k18hair.com/Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UNILEVER je objavio da je potpisao ugovor o preuzimanju vrhunske biotehnološke marke proizvoda za njegu kose K18. Brend su 2020. osnovali Suveen Sahib i Britta Cox, a posebnu popularnost vrlo brzo stekao je njihov prvi proizvod - maska za kosu Molecular Repair - kako na platformama poput TikToka, tako i među profesionalcima. 

K18 Molecular Repair maska za kosu, od 13.50 eura

Od tada je marka proširila svoju liniju na šest proizvoda koji su svi fokusirani na prepoznavanje i rješavanje uzroka oštećenja kose. Marka je poznata po korištenju društvenih medija za edukaciju i angažiranje potrošača o znanosti o kosi. 

Uvjeti dogovora nisu objavljeni

Prema marki njezina molekula - K18Peptide - oponaša strukturu ljudskog keratina kako bi poništila kemijska oštećenja na svim tipovima kose u nekoliko minuta, pomažući zamijeniti složene rutine tretmana kose trenutnim rezultatima.

Vasiliki Petrou, izvršna direktorica Unilever Prestigea, povodom akvizicije rekla je: "Oduševljeni smo što nastavljamo širiti naš Unilever Prestige portfelj u visoko rastućim premium prostorima s dodatkom K18.

Ova akvizicija nadopunjuje naš brzorastući portfelj vrhunskih, kulturološki relevantnih robnih marki. Ono što su Suveen, Britta i tim stvorili dokaz je važnosti brendova izgrađenih na neusporedivoj znanosti, učinkovitosti proizvoda i ljubavi zajednice."

Uvjeti dogovora nisu objavljeni, a očekuje se da će se transakcija zatvoriti u prvom kvartalu 2024. Bit će zanimljivo pratiti hoće li ovo preuzimanje utjecati (i kako) na proizvode marke K18. 

K18 je nedavno predstavio novi proizvod

Vijest o preuzimanju dolazi netom nakon što je K18 predstavio dva nova proizvod za kupce - regenerator i šampon Damage Shield Protective. Za regenerator marka tvrdi da "klinički dokazano pruža zaštitu od oštećenja od UV zraka" do tri uzastopna dana. Također navodno pomaže u zaštiti od štetnih učinaka mehaničkog stiliziranja i štetnih čimbenika iz okoliša. 

Što se tiče šampona, prema marki on ima pH-optimiziranu formulu koja pomaže spriječiti prekomjerno oticanje kutikule kose tijekom pranja - što pomaže u održavanju boje, poboljšava zdravlje i sjaj kose i smanjuje kovrčanje. Ovi proizvodi (*na fotki desno) bi trebali biti globalno dostupni od siječnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.