Uskoro stiže u prodaju ograničeno izdanje parfema Chanel Drop

Foto: chanel.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U PROLJEĆE 1952. godine tada 26-godišnja Marilyn Monroe našla se na naslovnici Timea za koji je podijelila priču koja i danas odzvanja u svijetu ljepote. Na pitanje što nosi kada ide na spavanje odgovorila je duhovito: "Samo Chanel No 5."

U to doba nije bilo uobičajeno da slavne osobe javno dijele detalje svojih privatnih rutina. No Marilynin odgovor izazvao je pravu senzaciju i značajno povećao prodaju ovog parfema. Sedam desetljeća kasnije povezanost između Marilyn Monroe i Chanela i dalje je snažna, a pariška modna kuća predstavila je novu, ograničenu seriju bočica inspiriranu njezinom izjavom.

Drop

Iako je Marilyn nosila originalni miris No 5, nova bočica nazvana Drop punjena je verzijom No 5 L'Eau iz 2016. godine. Olivier Polge, parfumer u Chanelu, kreirao je L'Eau kao svježiju i ležerniju inačicu originalnog No 5, usredotočujući se na ključne esencije kao što su jasmin, ruža i ylang-ylang, uz dodatak nota citrusa i cedra, piše Vogue

Miris će biti pušten u prodaju 13. lipnja

Sylvie Legastelois, voditeljica dizajna i pakiranja u Chanelu, opisuje novu, kolekcionarsku bočicu kao remek-djelo staklarstva. Navodno je oblik izvorne bočice parfema No 5 bio inspiriran dekanterom za viski koji je Coco Chanel ugledala u domu svog ljubavnika Arthura Edwarda Capela, poznatog i po nadimku Boy.

No, izjava Marilyn Monroe i svježi miris L'Eau nagnali su Legastelois na stvaranje nečeg potpuno novog. Inspirirana tom pričom, odlučila je dizajnirati predmet koji podsjeća na legendarnu kap parfema. Kako Legastelois kaže, sada je miris "obavijen kapljicom stakla".

"Potrebna je samo kap", zaključuje Legastelois, sugerirajući da je i najmanja količina ovog slavnog mirisa dovoljna da probudi osjećaj luksuza i elegancije. Novi miris će se naći u prodaji od 13.lipnja na chanel.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.