Zalando lansira modnog asistenta kojeg pokreće ChatGPT

Foto: Shutterstock/corporate.zalando.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MODNA platforma Zalando će pokrenuti modnog asistenta kojeg pokreće ChatGPT na web stranici i aplikaciji. Započet će s beta verzijom, koja će do proljeća biti dostupna odabranim kupcima u Njemačkoj, Irskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Austriji.

Zalando je nedavno napravio neke promjene na svojoj platformi. U veljači je povećao svoje stope za trgovce, a prošlog je mjeseca najavio da će ukloniti robne marke s liste. Sada je najavio buduće lansiranje AI modnog asistenta.

Novi modni asistent pomoći će kupcima da se snađu u asortimanu online tržišta koristeći vlastite riječi ili modne izraze.

Kupci će postavljati pitanja asistentu

Kupci mogu asistentu postavljati pitanja poput "što bih trebao odjenuti za vjenčanje na Santoriniju u srpnju", a AI će razumjeti da je to formalni događaj i raspitati se kakvo je vrijeme na Santoriniju u srpnju. Odgovorit će pisanim obrazloženjem, koje uključuje preporuke za odjeću. U budućnosti platforma ga želi kombinirati s preferencijama kupaca, kao što su brendovi i proizvodi dostupni u njihovim veličinama.

Tian Su, potpredsjednik za personalizaciju i preporuke u Zalandu, rekao je da su željni istražiti potencijal ChatGPT-ja kad je riječ o kupnji.

"Ovo je tek početak, predani smo još boljem razumijevanju potreba i preferencija naših kupaca i nestrpljivi smo istražiti potencijal kojim ChatGPT može poboljšati njihovu kupnju. Dok nastavljamo s testiranjem i uvođenjem novih rješenja, naš fokus ostaje na učenju kako naši kupci žele komunicirati s našim modnim asistentom da bismo im pružili najbolje moguće iskustvo", stoji na njihovoj web stranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.