Zaposlenik Sephore otkrio koji proizvod kupci najčešće kradu

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAPOSLENIK u Sephori putem viralnog TikTok videa, koji je prikupio preko 860.000 pregleda, zamolio je kupce da prestanu krasti Diorova ulja za usne i balzame iz trgovine. U svom videu Chris (@beauty&chris) ne samo što osuđuje lopove koji su se "uhvatili" za popularnost Diorovih proizvoda već ističe i druge robne marke dostupne u drogerijama koje su ne samo jeftinije već i kvalitetnije.

@beautyandchris PLEASE! #dior #diorlipoil #diorlipglow #diorlipglowoil #diorlipmaximizer #sephora #fyp #viral #sephoramusthaves ♬ original sound - Beauty&Chris

"Dignite ruku gore ako ste ikad ukrali Diorovo ulje za usne", Chris počinje svoj video upitom smješkajući se prema kameri dok podiže ruku.

Brzo postaje jasno da je to bila zamka i obmana jer on kaže: "Ha, uhvatio sam vas! Prestanite krasti Diorova ulja za usne. Kao zaposlenik u kozmetičkoj trgovini koja ih prodaje, želim se posvetiti drugim zadacima i ne provoditi cijelih 8 sati svog dana čuvajući odjeljak s Diorovim proizvodima. I ako mislite da se šalim, na Crni petak sam doslovno proveo cijelu smjenu čuvajući ove proizvode, a samo za jedan sat, kad sam otišao na pauzu, tri su bila ukradena."

Chris također ističe da postoji mnogo drugih balzama i ulja za usne koje bi ljudi mogli kupiti, a nisu označena Dior brendom.

"Ako si ne možete priuštiti 40 dolara za bilo koji od ovih proizvoda, u drogeriji ćete pronaći nešto bolje za manje novca. Vjerujte mi", kaže. "Doslovno, u ovom trenutku, svaki brend je izbacio svoju verziju ulja za usne, ali ova su još uvijek popularna roba. Hoćeš mi reći da nijedno od tih ulja za usne nije bolje? Želim da me curice prestanu uznemiravati na poslu pitanjima: 'Imaš li Dior ulje za usne?' Ne, nemam!"

"Svaki put kad vidim da netko otvara kozmetičku kutiju, odmah pomislim da krade"

Tiktoker ističe da je krađa Diorove kozmetike postala toliko raširena u njegovoj trgovini da je potpuno promijenio način na koji promatra ljude dok je na poslu: uočava potencijalne lopove koji pokušavaju ukrasti proizvode na svakom koraku, brzo analizirajući njihove obrasce ponašanja u potrazi za bilo kojim znakom da bi mogli ukrasti proizvode.

"Sada sam uznemiren i traumatiziran jer svaki put kad vidim da netko otvara kozmetičku kutiju, odmah pomislim da krade", rekao je. "Priđem im i kažem: 'Hej, je li sve u redu?' A oni kažu: 'O ne, samo želim vidjeti kako to izgleda jer nema testera.' Zašto nema testera? Zato što ih kradu!" ljutito je nadodao.

Neki su se komentatori složili s Chrisovim mišljenjem o drugim markiranim uljima za usne koja manje koštaju. "Elfovo ulje je doslovno potpuno isto, ako ne i bolje i jeftinije", napisao je jedan korisnik.

>>> Pronašli smo duplikate poznatog Diorovog ulja za usne

Kako prenosi Daily Dot, u studenom 2023. Sephora je navodno zaključala sve svoje parfeme u pokušaju da zaustavi krađu u maloprodaji. Prema informacijama New York Crime Lawyera, milijuni dolara vrijednih proizvoda godišnje se kradu iz Sephora trgovina. 

Pročitajte više