Zavirite u interijer prekrasne vile za odmor smještene u srcu Gorskog kotara

Foto: villaunelma.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U RAVNOJ GORI smjestila se prekrasna Villa Unelma, koja svojim eksterijerom, ali i interijerom oduzima dah. Ova luksuzna kuća za odmor nalazi se u mjestu Stari Laz, u samom srcu Gorskog kotara. 

Porazgovarali smo s vlasnicom kuće, koja nam je otkrila pojedine detalje o gradnji kuće, uređenju eksterijera, ali i obližnjim atrakcijama koje vrijedi obići. 

Skandinavski stil

Tako smo saznali da su kuću sami izgradili, a radi se o finskoj drvenoj kući. "Želja nam je bila imati kuću za odmor u Gorskom kotaru. Kuća je projektirana prema našoj zamisli, a naručena je za izradu i montažu od finskog proizvođača drvenih kuća HONKA", ispričala nam je vlasnica. 

U kući prevladava skandinavski stil uređenja jer su vlasnici htjeli da se kuća i interijerom, osim eksterijerom, uklopi u okoliš. "Želja nam je bila napraviti kuću koja će se uklopiti u okoliš, stoga nam je bilo važno da je i interijer u skladu s tim. Skandinavski stil podrazumijeva jednostavnost i korištenje prirodnih materijala pa se nametnuo kao logičan odabir", rekla nam je. 

Vlasnica nam je otkrila da je kuća uređivana i građena s pažnjom i ljubavi, a da gosti uvijek ističu toplinu doma koja se osjeti prilikom boravka.

"Nas posebno veseli svaka novost koju uspijemo ostvariti pa nas stoga trenutno najviše veseli sunčalište s hidromasažnim bazenom smještenim u samoj šumi. Divan je doživljaj koristi ga tijekom dana, ali navečer kada odbljesak svjetla u krošnjama daje predivnu kulisu", ispričala nam je vlasnica. 

U blizini se nalaze skijalište, sanjkalište, špilje, šetnice...

Vlasnica kuće nam je i otkrila koje atrakcije u blizini vrijedi posjetiti. 

"Tijekom zime to je skijalište Čelimbaša u Mrkoplju, sanjkalište u Kupjaku ili novootvoreno sanjkalište u Delnicama, u Ravnoj Gori vikendom se nude tečajevi skijaškog trčanja. Kroz čitavu godinu otvoren je muzej divljih zvijeri, koji se nalazi uz dvorac Stara Sušica, nedaleko od Starog Laza.

Turistička zajednica Gorskog kotara vrlo je aktivna i tijekom čitave godine nudi mnoga događanja kojima gosti mogu upotpuniti svoj boravak u Gorskom kotaru kao što su organizirane šetnje pod bakljama u Fužinama, posjeti špiljama i slično. 

Isto tako, Gorski kotar nudi mnoge predivne prirodne ljepote kao što su kanjon Kamačnika, špilja Lokvarka, park-šuma Golubinjak, Vražji prolaz, Zeleni vir...

Ono što bismo još željeli istaknuti jest da od naše kuće ima svega 40-ak minuta vožnje do mora te je ljeti idealna kombinacija boravka na plaži i kupanja tijekom dana, a uživanje u ugodnim noćima i planinskom zraku u Villi Unelmi", ispričala je. 

U kući se mogu provesti lijepe večeri uz kamin, a od vlasnice saznajemo da djeca najviše uživaju u kutku na galeriji, gdje imaju i PS5. No, jako je i lijepo provesti večer na prostranoj terasi ili uz otvorenu vatru. 

Kuća može primiti maksimalno 8 osoba. Cijena noćenja u zimskom periodu godine (1.1. - 31.5. te 1.10.-31.12) je cijena 465 eura, a u toplijem dijelu godine (1.6. - 30.9.) je cijena noćenja 400 eura. Možete ju vidjeti ovdje ili ovdje