Zbog loše zarade izdavači Tekkena obustavili razvoj minimalno 5 naslova

Foto: store.steampowered.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PODACI iz trećeg fiskalnog kvartala tvrtke Bandai Namco pokazuju loše rezultate digitalnog odjela u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Prihod tvrtke u tom je dijelu dramatično pao za čak 96.5%. Pad se objašnjava nemogućnošću reprodukcije ogromnog uspjeha igre Elden Ring, bez obzira na to što se igre Dragon Ball i One Piece dobro prodaju.

Prekinuli razvoj barem pet igara

"U budućnosti ćemo izgraditi optimalan i dobro uravnotežen portfelj naslova. Pažljivo ćemo proučiti svoj sustav razvoja i ojačat ćemo ga s naglaskom na kvaliteti", izjavili su iz tvrtke, prenosi PC Gamer.

Glasnogovornik tvrtke Bandai Namco dodao je: "Odlučili smo prekinuti razvoj barem pet drugih naslova koji su bili u razvoju, a za koje smo evidentirali gubitak na otpisu".

Istovremeno, uvjereni su da će Tekken 8, igra koja je izašla prošli mjesec, a koja se dobro prodaje, i dalje donositi adekvatne prihode: "Tekken 8, koji je već u prodaji, nadmašio je očekivane prihode za ovu fiskalnu godinu, a dobro je prihvaćen od obožavatelja i očekujemo da će se dobro prodavati i sljedeće fiskalne godine".

Što se tiče naslova u razvoju, najavili su dodatne sadržaje za Elden Ring i novu Dragon Ball igru.