Žena s Floride tuži Hershey za 5 milijuna dolara "zbog obmanjivanja kupaca"

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ŽENA s Floride odlučila se obračunati s tvrtkom Hershey, tvrdeći da je ista "prevarila kupce obmanjujućim pakiranjem čokolada Reese's sezonskog oblika". Kako piše New York Post, Cynthia Kelly iz Tampe tuži čokoladnog diva za 5 milijuna dolara jer tvrdi da se pakiranje i stvarni sadržaj ne podudaraju.

Na primjer, čokolada u obliku bundeve nema izreze za oči i nos kao što sugerira pakiranje, a oblik nogometne lopte je poput jajeta, navodi se u tužbi podnesenoj na floridskom okružnom sudu.

"Hersheyjeve oznake za proizvode su materijalno obmanjujuće i brojni su potrošači bili prevareni i dovedeni u zabludu slikama na ambalaži proizvoda", navodi se u tužbi, u koju je The Post imao uvid.

"Ovo je kolektivna tužba protiv Hersheyja zbog lažnog predstavljanja nekoliko proizvoda Reese's Peanut Butter kao proizvoda koji sadrže eksplicitno izrezbarene umjetničke dizajne iako nema takvih rezbarija na stvarnim proizvodima", stoji u tužbi.

Ne bi kupila čokolade da je znala da nisu izrezbarene

Ova tužba uslijedila je nakon što je Kelly kupila bombone u obliku bundeve u Aldiju za 4.49 dolara, vjerujući da "sadrže simpatičan izrez bundevinih usta i očiju kao što je prikazano na pakiranju proizvoda". Rekla je da ne bi kupila čokolade da je znala da na njima nema izrezbarenog lica.

"Proizvod Reese's Peanut Butter Pumpkins koji je tužitelj kupio nije sadržavao nikakve umjetničke rezbarije usta ili očiju kao što je prikazano na pakiranju", stoji u tužbi. U tužbi je navedeno više Hersheyjevih čokolada mimo ove u obliku bundeve, poput duhova, šišmiša, nogometne lopte, snjegovića i poslastice u obliku zvona. 

U tužbi je također ustvrđeno da pakiranje nije uvijek bilo "varljivo" i da su prije "dvije do tri godine" proizvodi odgovarali pakiranju i nisu prikazivali lica. Kelly je također citirala brojne YouTube videozapise, u kojima su kreatori tvrdili da je marka "lagala". 

Skupna tužba će pokriti "sve potrošače unutar države Floride koji su kupili jedan od proizvoda". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.