TRANSFERI

11 najlošijih kupovina Barcelone: Sjećate li se ovih imena?

Grafika: Index

VELIKI dio klupskih uspjeha u 21. stoljeću Barcelona duguje svojoj omladinskoj školi, ali daleko od toga da svoju seniorsku momčad nisu upotpunjavali transferima. No, događalo se da se nova imena nisu uspijevala uklopiti se u sustav koji su predvodili Lionel Messi, Andres Iniesta i Xavi, čak i ako bi na Camp Nou došli kao igrači od kojih se mnogo očekuje.

Marca je sastavila startnu postavu upravo od takvih igrača – najvećih promašaja u posljednjih 20 godina, uzimajući u obzir njihovu reputaciju, cijenu, kao i euforiju zbog njihovog dolaska u klub.

Richard Dutruel

Embed from Getty Images

Nakon što je impresionirao u Celti iz Viga, Francuz se nije uspio izboriti za mjesto pored mladog Pepea Reine. Dutruel je skoro jedina iznimka - osim u slučaju s njim, Barcelona je dosta dobro prolazila pri dovođenju golmana.

Martín Cáceres

Embed from Getty Images

Dolazak urugvajskog defenzivca u Barcelonu 2008. godine kada je stigao kao 21-godišnjak, probudio je velike nade i očekivanja. Međutim, nikada nije uspio ostaviti trag. Ozljede su ga spriječile da pruži stalnost, a posljednje dvije godine ugovora proveo je na posudbi.

Dmytro Chygrynskiy

Ukrajinac se nije pokazao vrijednim 25 milijuna eura koliko je Barcelona potrošila na njega u ljeto 2009. godine. U svojoj jedinoj sezoni na stadionu Camp Nou, izgledao je pogubljeno na obrambenoj poziciji.

Thomas Vermaelen

Embed from Getty Images

Belgijanac je odigrao samo jednu utakmicu u sezoni 2014./15. protiv Deportiva u posljednjem kolu, nakon što je Barcelona već osvojila titulu. Ozljede su spriječile uspon njegove karijere u klubu, iako je nekoliko puta zaigrao nakon povratka s pozajmice u Romi.

Yerry Mina

Embed from Getty Images

Još jedan Kolumbijac koji nije dugo trajao na Campu Nou, Mina je stigao iz Palmeirasa u siječnju 2018. godine, a prodan je Evertonu samo šest mjeseci nakon. Međutim, Barcelona je na obrambenom igraču zaradila gotovo 20 milijuna eura.

Alex Song

Embed from Getty Images

I dalje je komičan nesporazum između Carlesa Puyola i Songa koji je mislio da kapetan Barcelone njega poziva kako bi mu predao trofej, a ne Erica Abidala. Dok je imao ugovor s Barcelonom, Song je većinu vremena proveo na posudbi u West Hamu.

Andre Gomes

Embed from Getty Images

Partije Portugalca u dresu Valencije privukle su pažnju klubova iz cijele Europe, a Barcelona je platila 35 milijuna eura da bi ga dovela na Camp Nou. Čitatelji Marce izglasali su Gomesa kao najgoru kupovinu u sezoni 2016./17., a on je nakon toga otišao u Everton najprije na pozajmicu 2018., a potom i trajno u 2019. godini.

Ricardo Quaresma

Embed from Getty Images

Devetnaestogodišnji nogometaš bio je jedan od najperspektivnijih igrača na kontinentu kada je Barcelona potrošila 6 milijuna eura kako bi ga dovela iz Sportinga. Rastanak s trenerom Frankom Rijkaardom značio je i kraj čarolije Quaresme na Camp Nou samo godinu dana nakon.

Juan Roman Riquelme

Embed from Getty Images

Louis van Gaal nije bio veliki fan Argentinca, usprkos njegovom nespornom talentu. Rijetko je nastupao kod Nizozemaca u Barceloni iako je plaćen 11 milijuna eura, a kasnije je zablistao u Villarrealu.

Philippe Coutinho

Embed from Getty Images

Brazilac se pridružio Barceloni nakon transfera vrijednog oko 160 milijuna eura u siječnju 2018. godine, i nakon obećavajućih prvih nekoliko mjeseci, kasnije je imao poteškoća opravdati tu cijenu. Nakon samo 18 mjeseci na stadionu, poslan je na pozajmicu u Bayern Munich.

Zlatan Ibrahimović

Embed from Getty Images

Barcelona je izdvojila nešto manje od 70 milijuna eura kako bi dovela napadača 2009. godine. Iako je postigao dosta golova u dresu katalonskog kluba, njegov odnos s Pepom Guardiolom i suigračima postao je nepopravljiv pa je nakon samo jedne sezone posuđen Milanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.