Aldridge s 46 koševa i 18 skokova pregazio Rocketse

Foto: Getty images

U NOĆI sa nedjelje na ponedjeljak odigrane su četiri utakmice NBA doigravanja. Spursi su sa 90:85 bili bolji od Mavericksa, Wizardsi su s 102:93 iznenadili Bullse, Heat je s lakoćom svladao Bobcatse, dok su Trailblazersi sa 122:120 pobijedili Rocketse.

U Miamiju domaćinu nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. James je utakmicu završio sa 27 poena, jednom asistencijom i devet skokova. Dwayne Wade je ubacio 23 poena uz pet asistencija i pet skokova. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Kemba Walker sa 20 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Al Jefferson ubacio 18 poena, šest asistencija i devet skokova.



U Hustonu smo pak svjedočili sjajnoj predstavi LeMarcusa Aldridgea, koji je sa 46 postignutih koševa i 18 skokova doslovno uništio Huston. Odličan je bio i Damian Lillard sa 31 postignutim poenom, devet skokova i pet asistencija. Na drugoj strani po 27 poena postigli su Dwight Howard i James Harden.

 



Osim Hustona, domaći poraz ubilježili su i Bullsi. Goste je do pobjede vodio Brazilac, Nene Hilario sa 24 postignuta poena i osam skokova. Na drugoj strani Jimmy Butler je ubacio 15 poena uz sedam skokova, dok su Kirk Hinrich i D.J. Augustin dodali po 16 koševa.



Na koncu kao što smo rekli, teksaški obračun Spursa i Mavericksa pripao je momčadi iz San Antonija. Tim Duncan je s 27 poena predvodio Spurse, Tony Parker je dodao 21, dok je kod Mavsa Devin Harris ubacio 19 poena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.