Američki heroj postao rekorder SP-a, Howard: Što mi to znači kad idemo kući

Foto: Guliver Images/Getty Images

DA NIJE bilo Tima Howarda, teško da bi Amerikanci toliko izdržali pod naletima belgijske reprezentacije. U prilog tome ide u činjenica da je američki vratar oborio rekord po broju obrana u jednoj utakmici na SP-u. Howard ih je skupio 15, a dosadašnji rekord držao je vratar Perua Ramon Quiroga koji je 1978. godine obranio 13 lopti.

"Ja vam ne brojim obrane", rekao je Howard nakon utakmice.

"Rekli su mi da sam oborio rekord, ali što mi to znači kad idemo kući. Tužan sam zbog poraza", nadodao je.

"Obrane su moj posao"

Vratar Evertona dva je puta morao vaditi loptu iz svoje mreže. Belgiju su u četvrtfinale odveli Kevin de Bruyne i Romelu Lukaku. Bez obzira na poraz, Amerikanci su postali hit reprezentacija, a cijelu su naciju uspjeli zaraziti nogometom.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Belgija spada u svjetski vrh, a mi smo odigrali najbolje što znamo. Dobro smo se držali sve do ulaska Lukakua, ali vratili smo se kad je ušao Green. Ipak, nismo uspjeli izjednačiti", rekao je vratar američke reprezentacije, koji je obranama protiv Belgije dodatno učvrstio status legende među navijačima američke reprezentacije.


"A gledajte, prijavio sam se za taj posao. Moj je zadatak zaustaviti loptu, odnosno ne smijem primiti gol. Jednostavno".

SAD bez Howarda na idućem SP-u? 

Predsjednik Nogometnog saveza Amerike Sunil Gulati tvrdi kako će Howard braniti i u Rusiji 2018. godine, naravno pod uvjetom da se SAD plasira na iduće SP.

"Vidjet ćemo hoću li braniti na idućem SP-u. Odlučit ću mirne glave", za kraj će Howard.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.