Američki mediji: Dukan potpisao dvogodišnji ugovor sa Sacramento Kingsima

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA će sljedeće sezone imati četiri igrača u NBA ligi, Duje Dukan potpisao je dvogodišnji ugovor sa Sacramento Kingsima, tako tvrdi Fox Sports, mada zasad još nema službene potvrde Kingsa.
 
Dukan oduševio u Ljetnoj ligi
 
Ovakav rasplet je i najavljen nakon odličnih nastupa u Ljetnoj ligi. Dukan je u četiri od pet susreta zabio više od deset poena, a američki mediji njegov šut su nazvali savršenim i usporedili ga s Peđom Stojakovićem. Dukana su ujedno izdvojili i kao najveće iznenađenje Ljetne lige.
 

 
Dukan je sveučilišnu karijeru proveo u Wisconsinu. S ekipom tog sveučilišta prošle je sezone igrao finale NCAA lige protiv Dukea. Duje, inače sin bivšeg košarkaša Ivice Dukana, pokriva pozicije od dva do četiri, a u protekloj je sezoni u prosječno 15,9 minuta na parketu imao prosjek od 4,7 poena, 2,6 skokova i 0,6 asistencija po utakmici.
 
Quincy Acy se vratio u Kingse
 
Potpisom za Sacramento postao je četvrti Hrvat koji će sljedeće sezone igrati u NBA ligi, uz Bojana Bogdanovića, Damjana Rudeža i Marija Hezonju.
 
Fox Sport navodi kako je zajedno s Dukanom za Kingse potpisao i Quincy Acy, koji je već igrao u Sacramentu prije dvije sezone. Lani je nastupao za New York Knickse, a NBA karijeru je započeo u Toronto Raptorsima.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.