Asanović brani Kovača: Umoran sam od demagogije i licemjerstva u Hrvatskoj, nama nitko ne valja

Foto: Getty images

PRED nama je rasplet svjetskog nogometnog prvenstva. U utorak i srijedu igraju se polufinalni susretu, a za vikend je na rasporedu dvoboj za treće mjesto i veliko finale. Ove utakmice najavio je slavni hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović.

"Pred Brazilcima je večeras najteži ispit koji su imali u dosadašnjem dijelu svjetske smotre, no ipak vjerujem kako su u maloj prednosti te kako će proći u finale", rekao je Asanović za Media Servis.

"S druge strane je Njemačka je prava turnirska momčad, koja zna kako igrati utakmice knockout faze natjecanja i s lakoćom doći do same završnice. U svakom slučaju bit će vrlo interesantno", dodao je.

U drugom polufinalu, koji je u srijedu na rasporedu u Sao Paulo, igrat će Nizozemska i Argentina. Asanović je i ovaj put stao na stranu južnoameričke momčadi: "Kad imate takvoj frajera kao što je Messi, koji u jednoj sekundi može riješiti utakmicu, onda se uvijek favoriti".

"Napravili smo masakr nad Nikom nakon samo pet utakmica"

Asanović se između ostalog osvrnuo i na kritike upućene izborniku Kovaču...

"Frajer je unutra 24 sata. Danas je priznao svoje pogreške i svaka mu čast - i život ide dalje. Može li se sačekati, pa Kovač je pet utakmica na klupi naše reprezentacije koja radi čuda, ide na velika natjecanja, dolaze tamo", rekao je.

"Pa čekajmo ljudi, nakon pet utakmica napraviti masakr nad momkom, nad čovjekom. Ne govorim zato što je on bio moj igrač i zato što smo igrali zajedno. Da dođe bilo tko, nitko nama ne valja. Je li mislite da je on to htio napraviti krivo", spremno će.

"Umjesto da guraju te momke, da ih hvale vani, ja stalno slušam predavanja, stalno treba ovo ili ono. Kao da smo bili svjetski prvaci šest puta sa svakim trenerom. Razumiješ, kao da smo svi mi bili svjetski prvaci s jednim, drugim, trećim i četvrtim trenerom".

"Ovo je prevršilo svaku mjeru, to je jako ružno i teško se nosim s tim. Umoran sam od ovih demagogija u Hrvatskoj, umoran sam licemjerja. Pa tko to nama valja", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.