B. Živković: Belgija? Ništa posebno, u Zagrebu ćemo je s lakoćom pobijediti

POLIVALENTNI branič "Vatrenih" Boris Živković u razgovoru za Index prokomentirao je početak kvalifikacijskog ciklusa i novi stručni stožer hrvatske reprezentacije.

"Bodovno to uopće ne izgleda loše, a igra s druge strane i nije bila nešto. No valja uzeti u obzir da je tu novi izbornik, nova pravila i metode rada. Štimac je sigurno u svlačionicu donio neko svoje razmišljanje, ma kakvo ono bilo. Za sada je na dobrom putu i u pravu, sve što je napravio. Samo se bodovi pamte", rekao je u uvodu.

"Ne kaže se bez veze da je svaki start najteži"

Osvrnuo se potom na dvoboj s Makedoncima...

"Sjećam se da smo uvijek imali problema s njima. A i da nije tako, morate shvatiti da je to prva službena utakmica novog stožera. Novi su zahtjevi i treba vremena da se sve to uštima. Normalno je da na početku postoji jedna blokadi u glavi. Ne kaže se bez veze da je svaki start težak. Ulazi se u nešto novo i postoji veliki strah od nepovoljnog rezultata. U svim tim uvjetima, teško je bilo i za očekivati bolju partiju Hrvatske", istaknuo je .

"Može nam se činiti da smo previše prilika dopustili Makedoncima, ali nije lako igrati protiv momčadi koja se zabunkerira i orijentira na kontranapade. Onda kad jednom ili dvaput naprave kontru, ispada da nam lako dolaze pred vrata. Zeznute su to utakmice. Domaćin je u grču, mora pobijediti, riskirati, a ne smije primiti gol. Ponavljam, mislim da je ta utakmica vrlo dobro odrađena", dodao je.

"Belgija je tek neloša momčad koju ćemo s lakoćom pobijediti u Zagrebu"



Nastavili smo s Belgijom...

"Utakmica u Bruxellesu podsjeća me pomalo na onu zagrebačku protiv Makedonije, samo što su uloge bile zamijenjene. Belgija je diktirala tempo, napadala, a mi smo čekali svoju priliku. Realno, mogli smo izgubiti, ali isto tako mogli smo i pobijediti da je Vida bio precizan u posljednjim minutama. Tko bi onda pričao o nekakvom pritisku Belgije", spremno će Živković.

"Znam da svi pričaju o toj Belgiji već mjesecima kao momčadi koja će oduševljavati svijet sljedećih nekoliko godina i moram priznati da imaju sjajne mlade igrače, međutim nije to ništa spektakularno po meni. Onako, neloša momčad koju ćemo u Zagrebu bez problema pobijediti", dodao je.

"Šimunić je bio maestralan u Bruxellesu"

Svjestan je kako Štimac nije mogao puno napraviti od dolaska, ali pohvalio je njegovu 4-4-2 formaciju...

"Jako mi se svidjela nova formacija Hrvatske, čini mi se puni pogodak, s obzirom kakve igrače imamo. Štimac uistinu nije mogao puno napraviti, pogotovo jer nemamo mi neke stare igrače da je potrebno napraviti smjenu generacija. Sve je to više-manje ostalo isto. Mislim da nema straha za budućnost, imamo stvarno odlične igrače", napomenuo je Živković u razgovoru za Index.

Na koncu pohvalio je Šimunića, Modrića i Radoševića..

"Oni koji su osporavali kvalitete Šimunića sada si mogu začepiti usta. Igrao sam s njim i znam kako je sjajan igrač i čovjek. Bio je to nekad, a to je i danas. Puno znači ovoj reprezentaciji. Što se tiče Modrića, velika je čast da imamo igrača u Realu. Luka je bio odličan u Bruxellesu, vidi se da je s razlogom na Bernabeu. Radošević? Podigao je buru opravdano. Ali sve te špekulacije nemaju veze. Izbornik mu je dao priliku jer je smatrao to opravdanim. Mladić je odlično odigrao i pokazao da je pred njim blistava budućnost", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.