Bakljada i vatromet za Medveščak na Šalati!

Foto: KHL.hr, Medveščak 

SUBOTA predvečer, pune tribine na Šalati, Medvjedi u plavim, pomalo retro dresovima i savršenih 7 °C za hokejsku večer pod zvijezdama... Ovogodišnji Šalata Winter Classic protekao je bez kapljica kiše, bez snježnih pahulja i bez vjetra, nije bilo zamaskiranih igrača zbog hladnoće niti grudanja između trećina, jedino je vratar Mark Dekanich, kako bi pojačao značenje Winter Classica, na kacigu navukao kapicu s coflekom.

Bio je ovo prijateljski susret starih znanaca iz EBEL-a, Medveščaka s jedne strane i Vienna Capitalsa s druge, ali i treći međusobni Winter Classic. Prvi put na Šalati slavio je Medveščak, drugi put Vienna, a treći put opet Medvjedi rezultatom 4:3.

''Nisam očekivao da će biti baš ovako, pogotovo što je ujutro padala kiša. Iznenađen sam. Led je bio savršen kao i vrijeme. Na hladnoću se neću žaliti jer su mi noge i dalje tople nakon utakmice. Čak nam ni na klupama nije bilo hladno sjediti. Atmosfera je bila odlična, ali nisam ništa manje ni očekivao od naših navijača, a i navijači Vienne (op. a. 100-tinjak njih) su bili uzbuđeni. Ma sve je bilo fantastično. Ne iznenađuje me pet tisuća ljudi na utakmici jer je ovo cool stvar'', rekao je Charles Linglet.

Medveščak je prijateljski Winter Classic završio pobjedom. S 4:3 nakon kaznenih udaraca savladali su Vienna Capitalse. Nakon 60 minuta odmah se krenulo u raspucavanje u kojem je jedino Mike Iggulden zabio. Konačno da i 'medvjedi' nekog svladaju na penale. Pa makar bila i revijalna utakmica..

Pričati o samoj igri - nema previše potrebe. No, Šalata uvijek ima svoju priču. Za Medveščak su ovaj put na trbinama gorjele baklje, na kraju smo vidjeli i vatromet.

Utakmica je bila pripremna, da se radilo o dvoboju za bodove, Medveščak bi sigurno ubacio u brzinu više i nadigrao goste iz Beča. Vidjelo se na momente kako Zagrepčani su za klasu bolja momčad, gdje su Cheechoo i prijatelji stvarali šanse, ali i igrali mrvicu opuštenije. Bečani su više grizli, oni su se željeli dokazati protiv kvalitetnijeg suparnika. Uz, to led na Šalati zbog toplog vremena je bio očajne kvalitete, što je ipak nešto više išlo na ruku gostima. Medveščak je tri puta vodio. Strijelci su redom bili - Charles Linglet, Matt Murley i Mark Katic.

"Ova utakmica probudila je dosta dobrih uspomena, odlična je stvar vratiti se na Šalatu. Vrijeme je bilo odlično, bilo je gušt igrati. Medveščak je potpuno drugačija momčad nego iz Ebela, igraju odlično u obrani, brzi su", rekao je Mike Ouellette, bivši napadač Medveščaka, a danas igrač gostiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.