Barać vrlo dobar u porazu Efesa od Olympiacosa

EFES ANADOLU poražen je na svom parketu od grčkog Olympiacosa sa 67:65 u sklopu 4. kola skupine E košarkaške Eurolige.

Momčad našeg reprezentativca Stanka Baraća pretrpila je treći poraz Top 16 faze natjecanja Eurolige, odnosno drugi uzastopni od Olympiacosa. Prije svega tjedan dana grčka je momčad slavila na svom parketu s uvjerljivih 83:65, a sada je u samoj završnici uspjela održati vodstvo koje je imala tijekom čitave utakmice.

Olympiacos je nakon prve četvrtine imao +7 (16:9), a na ulazu u posljednju dionicu +6. Imao je i 63:54 dvije minute prije kraja, ali je Efes serijom 11:2 došao do izjednačenja (65:65) svega 16 sekundi do kraja. Nakon grčkog time-outa, Saša Vujačić radi prekršaj na Kostasu Sloukasu koji mirno stavlja dva slobodna bacanja. U posljednjih par sekundi pokušali su Oliver Lafayette (trica) i Tarence Kinsey (šuta za dva poena) odvesti tursku momčad do pobjede odnosno izjednačenja, ali nisu pogodili.

Barać je u poraženoj momčadi upisao 16 poena (6-11 za dvicu, 4-8 slobodna bacanja), te sedam skokova i jedan asist. Već spomenuti Lafayette bio je najefikasniji s 22 postignuta koša. Goste su do pobjede predvodili Papanikolaou i Printezis koji su ubacili po 16 poena svaki.

Ovom pobjedom Olympiacos je došao do omjera pobjeda i poraza 2-2, dok je Efes, čija će dvorana biti domaćin Final Foura ove godine,najvjerojatnije ispao iz kombinacija za četvrtfinale.

 

Euroliga, 4. kolo:

Skupina E:

Efes Anadolu - Olympiacos 65:67

Galatasaray - CSKA (četvrtak)

Redoslijed: 1. CSKA 3-0 (-1), 2. Olympiacos 2-2, 3. Efes Anadolu 1-3, 4. Galatasaray 1-2 (-1)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.