Bellator i Glory demantirali potpis s Denisom Stojnićem, najboljim bosanskohercegovačkim borcem

 Foto: Fightsite

DENIS STOJNIĆ je nedavno obavijestio javnost kako je potpisao ugovor na čak "osam mečeva s drugom najkvalitetnijom svjetskom MMA promocijom - Bellator". Uz to, kako je otkrio bosanskohercegovačkim medijima, "zbog dobre suradnje Bellatora i Gloryja odradit će jedan meč i prema kick boksing pravilima" za prestižnu svjetsku promociju za koju nastupaju Mirko Filipović, Mladen Brestovac i Igor Jurković.

"Potpisao sam s Bellatorom na osam mečeva u razdoblju od dvije godine. Nije bitno hoću li izgubiti ili pobijediti u tim mečevima jer tih osam borbi moram odraditi. Ako dobro odradim mečeve, možda me i prodaju u UFC", rekao je Stojnić za kanal TV1 dodavši:
 
"Ovo će biti prvi put da ću se okušati u borbi s K1 pravilima. Bellator ima vrlo dobru suradnju s Golden Glory čelnicima i dozvolili su mi da odradim jedan meč po K1 pravilima".
 
Tragom te informacije koja se nigdje drugdje nije pojavila u svjetskim medijima, ali niti na službenim stranicama jedne ili druge promocije, kontaktirali smo Bellator i Glory kako bi provjerili kada bi se mogli dogoditi njegovi debiji, odnosno tko bi mogli biti njegovi protivnici.
 
No, naišli smo na zanimljive odgovore iz obje prestižne promocije. I Glory i Bellator su nam jasno odgovorili da ugovore s Denisom Stojnićem nisu potpisali, a iz konverzacije se dobiva dojam da to niti ne planiraju učiniti. Dapače, ostali su u priličnom čudu kada smo ih pitali za Stojnića.
 
Bosanskohercegovački MMA borac je svoje najsvjetlije dane imao 2009. godine kada je dva puta nastupio za UFC uz dva poraza od istaknutih boraca Caina Velasqueza i Stefana Struvea. Nakon otkaza u UFC-u skupio je pet uzastopnih pobjeda na manjim promocijama protiv realno boraca nižeg ranga poput Brunnera, Bellahmara ili Lazića. U posljednjem nastupu na svojoj BFC priredbi 2013. godine u Sarajevu protiv Ricca Rodrigueza, dogodio se nezapamćen skandal kada je sudac, ujedno Stojnićev prijatelj, prekinuo dvoboj bez ikakvog razloga proglasivši TKO. Odluka je ipak pod pritiskom javnosti kasnije promijenjena u No Contest, a iako se govorilo o njihovom revanšu, on se nikada nije dogodio.
 
Više puta najavljivao povratak u UFC
 
Stojnić je više puta najavljivao povratak u UFC, a često je u medijima izjavljivao da je stvar "već gotova".
 
"Drago mi je da sam napokon dobio definitivnu potvrdu da se vraćam u UFC. Dosta mi je bilo obećanja i izgovora. Krajem siječnja putujem u Ameriku s trenerom Cor Hemmersom i bit ću u uglu kolege iz Golden Gloryja Johnu Olavu. Tada ću potpisati ugovor za borbu koja će, najvjerojatnije, biti u ožujku ili travnju. U Americi ću saznati i ime protivnika", izjavio je Stojnić za mma-bih.com 2012. godine.
 
Potpis se niti tada nije dogodio, a Fight Site je od UFC-ovog ureda u Londonu dobio dopis u kojem je potvrđeno da se o povratku Stojnića u njihovu promociju niti ne razmišlja. Bosanskohercegovački borac u protekle dvije godine često prozivao Mirka Filipovića nudeći mu 50 tisuća dolara za međusobni meč, a pričalo se dva puta i o njegovom nastupu na FFC-u koji nikada nije realiziran. Jednom zbog problema s ozljedom, a drugi put zakonom kada je završio u pritvoru zbog iznude.
 
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li, a ako hoće gdje, svoju karijeru nastaviti ovaj kontroverzni teškaš. Bellator i Glory to očito nisu...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.