Benzema kao i Zico: Dvojac brži i od suca

Foto: Guliver Image/Getty Images

GLAVI sudac utakmice između Francuske i Švicarske, Nizozemac Bjorn Kuipers, zapravo je jedan jako sretan čovjek. Sretan jer je napravio pogrešku i oštetio momčad koja je ionako svog protivnika pregazila, pa se o tom slučaju vrlo vjerojatno neće puno raspravljati, no da je taj slučaj zanimljiv i neobičan, itekako je.
 
 Naime, pri rezultatu 5:2 za Francusku, u posljednjim sekundama utakmice, lopta dolazi do Karima Benzeme koji sa 16 metara neobranjivo gađa i pogađa. Francuzi slave šesti gol, no ubrzo shvaćaju da je gol poništen jer je sudac svirao kraj. Kako smo rekli, Francuzi se nisu previše bunili jer su ionako uvjerljivo slavili, međutim dojma smo da je sudac grubo pogriješio. Ako je već pustio igru, onda ju nikako nije smio zaustavljati u posljednjoj trećini terena, kad su Francuzi došli u izglednu situaciju za gol.
 

Sličan, ali neusporedivo drastičniji primjer, viđen je na Svjetskom prvenstvu u Argentini 1978., na utakmici između Brazila i Švedske. Rezultat je bio 1:1, a igrala se posljednja minuta. Sudac je dozvolio najprije jedan, a onda i drugi korner za Brazil. Lopta u letu dolazi do Zica koji pogađa i Brazilci slave. Međutim, sudac je svirao kraj dok je lopta bila u zraku i poništio je gol. Uzalud su bili protesti Zica, Dirceua i Rivellina. Ostalo je 1:1.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.