Beogradsku Paradu ponosa opet pobijedili huligani: Navijači Rada koreografijom najavili napad

DRUGU godinu zaredom beogradska Parada ponosa zabranjena je uz obrazloženje srpskog MUP-a kako postoji sigurnosni rizik vezan za okupljanje građana.

Srpskoj policiji očito se ne da raditi ono što joj je posao: Brinuti za sigurnost sudionica i sudionika povorke. Prošle godine policajci su odbili osiguravati povorku pravdajući se kako su plaće koje imaju premale da bi osiguravali događanje najvećeg mogućeg rizika.

Kao što znate, prijašnjih godina beogradskim je ulicama tijekom Parade ponosa bijesnio rat između svih rodova policije i zakletih neprijatelja Parade. Među njima su, pod blagoslovom crkvenih velikodostojnika, ključno mjesto zauzimali upravo navijači beogradskih klubova, koji izgleda samo ujedninjeni protiv onih u povorci mogu zaboraviti na međusobna neprijateljstva i mržnju.

Navijači Rada su se tako koreografijom na domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Jagodine pohvalili kako će svim silama pokušati zaustaviti Paradu ponosa, najavljenu za subotu 6. listopada.

"Zbog obaveza u centru grada, 6. oktobra nismo na utakmici Rada", podigli su poruku praćenu skandiranjem "Ubij pedera!", što je obavijest kako taj dan neće biti na utakmici koju njihov klub igra protiv OFK Beograda na Karaburmi.

Braniteljima srpstva s Banjice očigledno je važnije namlatiti "pedera" nego navijati za njihov klub, koji je samo bod od vrha tablice . Ali, na njihovu veliku žalost, srpski MUP ipak ih je onemogućio u tome, ali ne energičnom akcijom protiv siledžija, nego, ponavljamo, tako što je opet zabranio Paradu ponosa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.