Bigfoot pao na doping testu i dobio devet mjeseci suspenzije: "UFC-ov doktor je kriv, on me predozirao!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je 7. prosinca zadovoljio ukuse svih MMA fanova u preludoj i srčanoj borbi s Markom Huntom, Bigfoot je nažalost pao na doping kontroli. Samim padom na doping testu Bigfoot je izgubio 50 tisuća dolara bonusa za borbu večeri, a Brazilca čeka i suspenzija od devet mjeseci.
 

Ovo će definitivno pokvariti ugled Bigfoota koji je s Huntom odradio "borbu godine", i u kojoj su zaradili bonus od 50 tisuća dolara . Ali, od bonusa kao i od "privatnih otoka" ništa neće biti kada je u pitanju Bigfoot, dok će Hunt postati "teži" za još 50 tisuća dolara. Ovim će se Silvi promijeniti i službeni rezultat borbe u NC (No Contest), dok će Huntu ostati "neriješeno".
 
U službenom objašnjenju kažu:
 
"Silvi je odobren medicinski režim testosteron terapije (TRT) i bio je u skladu s uputama na svim testovima prije borbe. Rezultati na dan borbe pokazuju da nivo testosterona iznad dozvoljenih granica. Silva je obaviješten da je povišena razina testosterona protivna UFC politici i krši njegov promotivni ugovor sa Zuffom."
 
Silva je i 2008 godine pao na doping testu, kada je suspendiran na godinu dana nakon što je osvojio Elite XC titulu u borbi s Justinom Eilersom.

Silva okrivio liječnika

Bigfoot nije htio priznati da je pogriješio, već je za sve okrivio UFC-ovog liječnika koji mu je propisivao terapiju u Brazilu.

"Nekoliko mjeseci prije borbe posjetio sam UFC-ovog liječnika u Brazilu dr. Marcia Tannurea kako bih mogao započeti sa svojom TRT terapijom koja mi je odobrena kao profesionalnom sportašu. Započeo sam tretman i dva tjedna prije meča došao sam na pregled te je utvrđeno da je razina preniska, pa mi je preporučeno povećanje terapije. To je dovelo do neželjenog rezultata, razina mi je nakon toga bila previsoka i sad sam suspendiran", rekao je Antonio.

"Ja sam radio samo ono što mi je rekao netko tko je za to školovan, ne radi se o mojoj grešci. Ja sam miran, nisam napravio ništa loše, niti sam to ikad htio napraviti", napomenuo je Bigfoot na kraju svog obraćanja medijima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.