Bilić: Očekujem iskaljivanje zbog svega onog što se dogodilo u Beogradu

U RAZGOVORU za Index slavni hrvatski rukometaš Zvonimir Bilić prokomentirao je prvi nastup izabrane vrste na Olimpijskim igrama, najavivši također današnji dvoboj drugog kola protiv Srbije...

> Srbi se nadaju reprizi Eura: "Utakmice s Hrvatskom uvijek su nešto posebno"

> Hrvatska i Srbija: Pola godina poslije noževa, sjekira, kamenovanja i paleža


"Mislim da je uvodna utakmica bila odlična. Koreanci nisu ni blizu cijelu utakmicu i teško je objektivno ocijeniti snagu naših, međutim smatra je lijepom uvertirom za ono što dolazi", rekao je u uvodu Bilić.


"Zapravo bilo je to vrhunsko otvaranje, pogotovo Alilovića i obrane. 6-0 sistem odlično je funkcionirao, a iz polukontri i kontri smo ih ubijali", dodao je.

Potom se prebacio na dvoboj sa Srbijom...

"Svaka sljedeća utakmica će biti nabildana emocijama. Stižu sve teže utakmice u kojima ćemo morati biti puno spremniji, kako fizički, tako i psihički, pogotovo ako si utvaramo da ganjamo medalju", istaknuo je.

"Srbija? U svakom slučaju težak protivnik. vjerujem da su, koliko god bili opterećeni porazom u prvom kolu, ipak rasterećeniji no u Beogradu kada su uz podršku publike jednostavno imali rezultatski imperativ. Sigurno da su opasna momčadi, ali vjerujem u našu pobjedu. Uf bit će tu puno emocija, vjerojatno i iskaljivanje zbog onog svega što se dogodilo u Srbiji", spremno će.

"Iako očekujem pobjedu, nikad se ne zna. Njihova vanjska linija i krila znaju ponekad "poludjeti" pa nije nemoguće da gledamo dramu do posljednjeg trena i da sve odluči jedna promašena kontra. U svakom slučaju vratari bi trebali biti glavne figure ovog dvoboja", dodao je.

Kao zlatne u Londonu ipak vidi Dance...

"Danci će po meni biti prvi. igraju najbolji rukomet trenutno na svijetu i najkvalitetniji su. Što se nas tiče, naš cilj mora biti proći dalje, a onda u sljedećem dijelu natjecanja svako može dobiti svakoga", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.