Bilić u Rumunjsku poveo rezervnu momčad, napali ga navijači i Ronald Koeman

Foto: Guliver Image/Getty Images

VEČERAS West Ham Slavena Bilića igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europa lige kod rumunjske Astre, no potez na koji se odlučio bivši hrvatski izbornik uoči tog dvoboja naišao je na oštre kritike, kako kod navijača londonskog kluba, tako i kod kolega trenera.
 
Naime, Bilić je u Rumunjsku poveo gotovo cijelu rezervnu momčad, na što su navijači doslovce poludjeli jer je prvi meč u Londonu završio 2:2, što znači da će utakmica biti otvorena do samog kraja pa je nejasno zbog čega se Bilić odlučio na ovakav čin.
 
Slično je Bilić napravio i u rundi prije, a kalkulacije su ga umalo koštale ispadanja jer je slabašnu maltešku Birkirkaru prošao tek nakon ruleta jedanaesteraca.
 
''Ne razumijem zašto mnogi ovo smatraju problemom. Naravno da želim pokazati poštovanje prema protivniku, ali jednako tako ne želim ugroziti natjecanje koje nam je puno važnije'', rekao je Bilić, pri tome misleći na nedjeljni dvoboj protiv Arsenala na startu Premiershipa.
 
S njegovim se načinom razmišljanja nikako ne slaže Ronald Koeman, menadžer Southamptona.
"Suludo je razmišljati na takav način. Odbaciti sve već na startu Europske lige, ne sviđa mi se to. Ja osobno mrzim gubiti i to je mentalitet kakav želim usaditi svojoj momčadi", objasnio je legendarni Nizozemac.
 
Argument koji drži Koemanovu priču je činjenica da su ''Sveci'' u prvom susretu istog natjecanja pregazili nizozemski Vitesse s 3:0, no on je ipak i na uzvrat poveo sve najjače što ima.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.