Blake pobijedio Bolta i postao četvrti najbrži čovjek svih vremena!

NA JAMAJČANSKIM trialsima za Olimpijske igre u Londonu Yohan Blake je u utrci na 100 metara slavio ispred Usaina Bolta s 9.75 sekundi.

Blake je bio brži od Bolta za čak jedanaest stotinki, dok je treći kroz cilj prošao bivši svjetski rekorder Asafa Powell s 9.88. Sva trojica su se kvalificirali za Olimpijske igre. Blake je s 9.75 postao četvrti najbrži čovjek u povijesti iza Bolta (9.58), Amerikanca Tysona Gaya (9.69) i Asafe Powella (9.72).

"Ne osjećam pritisak. Sve je ok. Presretan sam i sada sam državni prvak Jamajke i kao takav ću nastupiti u Londonu", rekao je Blake nakon rušenja osobnog rekorda od 9.82.

Na Nacionalnom stadionu u Kingstonu Bolt i Blake su se prvi put sučelili otako je Blakeuzeo naslov svjetskog prvaka u Daegu prošle godine nakon što je Bolt diskvalificiran zbog pogrešnog starta. Boltu je ovo prvi poraz (ne računajući diskvalifikaciju u Daegu) još od 6. kolovoza 2010. kada ga je u Štokholmu pobijedio Tyson Gay. Međutim, tada je Bolt nastupio nedovoljno spreman i istrčao je stotku za 9.97.

Bolt u Londonu brani tri zlata osvojena prije četiri godine u Pekingu, na 100 metara, 200 i u štafetnoj utrci 4x100.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.